EUROPARLAMENTARE 2014! Sondajul Turcanu-Diaconu prezinta o realitate, nu opinia PSD

Sefa campaniei social-democratilor din Botosani, Doina Federovici, a declarat ca supararea PNL privind publicarea sondajului in care 77% dintre botosaneni se declarau impotriva candidaturii lui Mihai Turcanu pe lista PNL in locul lui Mircea Diaconu, este nejustificata.

„Am vazut ca cei de la PNL sunt foarte suparati ca 77% dintre botosaneni sunt impotriva candidaturii fratelui domnului Turcanu pe listele PNL, in locul maestrului Mircea Diaconu. Dar asta inseamna ca restul de 23% nu sunt impotriva, ceea ce este cu mult peste scorul PNL la nivel national, care e in jur de 14-15%. Deci nu ar trebui sa fie suparati”, a subliniat senatoarea Doina Federovici.

PSD a prezentat o realitate, nu o opinie politica

Mai mult decat atat, sefa de campanie a social-democratilor spune ca PSD a prezentat o realitate de interes public, pe care nu a comentat-o in niciun fel. Deci daca PNL ataca acel rezultat, inseamna ca ii ataca pe botosanenii care au participat la sondaj.

„In fond, domnul Turcanu se supara pe botosaneni. Noi nu am prezentat in acel sondaj opiniile PSD, ci punctul de vedere al cetatenilor din judetul nostru. Noi, ca partid, nu am spus nimic rau despre candidatul PNL, nici ca ar fi incompetent, nici ca ar fi ruda  cu presedintele CJ, nici ca nu ar fi bun pentru Parlamentul European. In schimb, cei de la PNL ne-au acuzat pe noi de tot felul de lucruri. Noi insa ne-am abtinut si am prezentat doar ceea ce spun botosanenii. Deci problema domnului Turcanu nu e ce spune PSD, ci ceea ce spun locuitorii acestui judet”, a subliniat Doina Federovici.

PNL a mistificat declaratiile lui Mircea Diaconu

Senatoarea a mai adaugat ca maestrul Mircea Diaconu nu a negat niciodata ca fratele lui Florin Turcanu nu a fost pus pe lista PNL in locul sau si ca PNL a incercat sa mistifice declaratiile actorului.

„Domnul Mircea Diaconu a avut decenta de a nu-l ataca pe cel care a fost pus in locul sau pe listele PNL. Este adevarat ca liberalii au pretextat ca daca ANI ar fi respins candidatura lui Mircea Diaconu, nu ar mai fi avut lista de candidati completa si, pe cale de consecinta, nu ar mai fi avut oameni in sectiile de votare. In realitate, aceasta conditie este doar pentru alegerile locale. La europarlamentare nu era nevoie de o lista completa de candidati pentru a avea reprezentanti in sectiile de votare. Dar chiar aceasta minciuna arata ca PNL nu a procedat cinstit fata de fostul lor vicepresedinte, Mircea Diaconu, si ca acolo a fost un joc de culise, in urma caruia fratele lui Turcanu a urcat pe un loc eligibil”, a explicat Doina Federovici.

Aceasta a mai atras atentia ca in comunicatul PNL, afirmatia ca Mihai Turcanu nu ar fi fost pus pe lista in locul lui Mircea Diaconu nu e incadrata in ghilimele, ceea ce inseamna ca nu ii poate fi atribuita popularului actor.

Cei de la PNL spun ca „albul e negru”

Doina Federovici a mai spus ca e de neinteles demersul PNL de a neaga evidenta faptului ca Mihai Turcanu nu ar fi urcat pe lista locurilor eligibile in locul lui Mircea Diaconu.

„Nu inteleg demersul PNL de a nega o realitate limpede ca lumina zilei. Lucrurile sunt foarte clare: domnul Mihai Turcanu a urcat pe un loc eligibil pe lista PNL dupa ce a fost scos domnul Diaconu. Asa s-au intamplat lucrurile! Daca Mircea Diaconu ramanea pe lista PNL, domnul Mihai Turcanu ar fi fost pe locul 8, nu pe locul 7 cum e acum. A nega acest lucru e ca si cum ai spune ca albul e negru”, a precizat senatoarea PSD, Doina Federovici.

Comunicat PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.