FEMEILE, curtate de politicieni si primari! (FOTO)

Fiind un an electoral, ziua de 8 martie, Ziua Internationala a Femeilor, a fost pentru politicieni un tur de forta printre reprezentantele sexului frumos. De dimineata pana seara, politicienii de la principalele partide politice din Botosani au „luat la picior” municipiul si judetul Botosani, iar primarul de Dingeni, Catalin Rotundu, a tinut sa felicite toate femeile din comuna.

CLICK PE POZA

Flori pentru femeile din Botosani de la seniorii de varsta a III-a din PDL

Vineri dimineata, Organizatia Judeteana a Persoanelor de Varsta a III-a  din Partidul Democrat Liberal Botosani a oferit flori doamnelor si domnisoarelor pe care le-au intalnit in oras anticipand astfel ziua de 8 martie.

„Fie ca este mama, sotie, colega de birou, fiica, nepoata, femeia are un rol deosebit in viata noastra a barbatilor si trebuie respectata.  Gestul nostru de astazi este unul simbolic dorind astfel sa le multumim pentru existenta lor minunata in vietile noastre”, a spus Dinu Aolaritei, presedintele Organizatiei Municipale a Persoanelor de Varsta a III-a PDL Botosani.

La randul sau, presedintele Organizatiei Judetene a Persoanelor de Varsta a III-a PDL Botosani, Corneliu Vicentiu Daniliuc, a tinut sa le transmita gandul sau, cu ocazia zilei de 8 martie, doamnelor si domnisoarelor.

„Istoria, mai recenta sau de data mai veche,  a demonstrat ca femeile pot fi o forta in politica romaneasca  si este clar ca astazi usa politicii romanesti este deschisa larg deopotriva barbatilor si femeilor. S-a demonstrat ca epoca in care femeia era trimisa la cratita s-a stins demult, pentru ca avem exemple nenumarate de doamne si domnisoare in functii publice sau manager care isi conduc afacerile singure, intr-un mod exemplar, poate mai bine decat fac unii dintre barbatii ajunsi de asemenea in functii mari. Suntem pe picior de egalitate din acest punct de vedere si asta datoria modului in care ele, femeile au stiut sa se impuna. Dati-mi voie sa le urez tuturor doamnelor si domnisoarelor, cu ocazia zilei de 8 martie, un sincer si calduros la multi ani si o primavara cat mai frumoasa”, a spus Corneliu Daniliuc, presedintele OJPV III PDL Botosani.

Liliana Minca: Femeile s-au saturat sa mai fie luptatori in carnavalul unor  cauze deghizate

Ziua de omagiere ofera deputatului PP-DD Liliana Minca prilejul de a readuce in atentia publicului larg si, mai ales, in atentia clasei politice conditia femeii dupa doua decenii de democratie.

Femeia in Romania comunista a trait intr-un mediu ostil dezvoltarii si integrarii independente in societate. In Romania anului 2014 mediul politic si social nu mai este ostil, dar integrarea si eliminarea marginalizarii femeii au ramas un deziderat ascuns in strategii guvernamentale cosmetizate mediatic.

„Cat timp poporul ma va mandata sa vorbesc de la aceasta tribuna, voi reaminti tuturor ca femeile din Romania, mame, iubite sau sotii, isi doresc altceva. Femeile isi doresc egalitatea de sanse cu adevarat, nu doar la nivel declarativ. Cat priveste ziua de 8 martie, singura zi din an cand femeilor li se acorda atentia si importanta cuvenita, va reamintesc propunerea mea de anul trecut si pe care o voi reitera si anul viitor. Haideti sa tratam fiecare zi ca si cum ar fi «Ziua obligatorie pentru conditia femeii»! Iar daca domnii, guvernanti sau nu, vor spune ca viziunea mea este subiectiva, in spirit constructiv ii asigur ca ori sunt neinformati, ori sunt dezinformati. In atare situatie ii rog sa nu ma creada pe mine. Sa intrebe milioanele de femei din aceasta tara. Iar daca raspunsul nu va fi convingator, mai au o alternativa: sa-si intrebe  sotiile si mamele. La multi ani tuturor femeilor. In fiecare zi!”, sustine Liliana Minca.

Tamara Ciofu – testari medicale pentru femeile de la mai multe fabrici din municipiul Botosani

Deputatul PSD Tamara Ciofu a organizat joi, 6 martie a.c. o serie de testari medicale pentru femeile de la mai multe fabrici din municipiul Botosani.

Astfel, peste 400 de angajate la Serconf si Rapsodia Conf au beneficiat de testarea gratuita a glicemiei si de masurarea tensiunii arteriale. De asemenea, femeile de la cele doua fabrici, cat si cele angajate la Artsana Romania au primit din partea cabinetului parlamentar al deputatului PSD martisoare si flori.

„Consider ca masurarea regulata a tensiunii arteriale si testarea glicemiei sunt analize pe care orice femeie trebuie sa si le faca, cu atat mai mult cele care isi desfasoara activitatea in industria confectiilor. Cu ocazia Zilei de 8 martie vreau sa transmit ca femeile au multe lucruri de spus societatii, iar vocea lor trebuie sa auda mai des si mai puternic in comunitatea noastra. Cred ca este rolul si datoria noastra, ca prin felul in care ne manifestam, prin felul in care muncim, prin conduita noastra etica si morala sa aratam ca implicarea femeilor in viata publica este un lucru bun, iar atunci societatea va capata mai multa incredere in femei si le va promova”, a declarat deputatul PSD Tamara Ciofu.

Vicepresedintele PSD Botosani a mai oferit flori si martisoare femeilor din comunele Stauceni, Rachiti, Gorbanesti si Baluseni.

Senatorul PSD Doina Federovici alaturi de primarul orasului Saveni, liberalul Relu Tarzioru

Presedintele OFSD Botosani, senatorul Doina Federovici, alaturi de tinerii din organizatia Tineretului Social-Democrat a pregatit o surpriza doamnelor si domnisoarelor din orasul Saveni, oferindu-le acestora mici cadouri specifice acestor zile de inceput de primavara: martisoare si flori.

Alaturi de tineri a participat la actiune primarul comunei Vlasinesti, Lucian Trufin. De asemenea, evenimentul s-a bucurat si de prezenta primarului de Saveni, Relu Tarzioru.

„Incerc sa fiu mereu aproape de botosaneni si vreau sa ne bucuram impreuna la fiecare eveniment. Tin sa urez tuturor mamelor si femeilor, tinere sau cu ghiocei la tample, ca primavara , anotimpul renasterii la viata, sa faca din ziua de 8 martie ziua cea mai plina de feminitate, zambete si caldura sufleteasca. Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc un 8 martie cat mai frumos si un sincer LA MULTI ANI!”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Cristian Roman si colegii de la Forta Civica au impartit flori doamnelor si domnisoarelor

Deputatul Cristian Constantin Roman, impreuna cu un grup de colegi din Forta Civica, au impartit sambata flori doamnelor si domnisoarelor din colegiul sau parlamentar.

„8 martie este o zi speciala, ziua in care le sarbatorim pe cele care ne fac viata mai frumoasa si carora niciodata nu le suntem suficient de recunoscatori. Forta Civica e un partid in care sunt foarte multe femei, pentru ca noi chiar credem in puterea de munca, creativitatea si buna intentie a acestora. Fie mame, sotii, fiice, iubite sau doar colege, noi le multumim pentru tot ce  ele reprezinta. Le uram un sincer la multi ani”, a declarat deputatul Cristian Roman, presedintele organizatiei judetene Forta Civica.

La Dingeni, toate femeile din comuna au primit flori si cadouri

Sambata, 8 martie, primarul comunei Dingeni, Catalin Rotundu, a impartit flori si cadouri tuturor femeilor din comuna.

In plus, edilul din comuna a vrut sa faca si o surpriza femeilor a caror copii sunt plecati in strainatate. Tot cei care au dorit sa faca un cadou au luat legatura cu primarul prin reteaua de socializare Facebook.

„Cu cateva zile inainte am lansat o provocare. Toti cei plecati in strainatate care au vrut sa faca un cadou mamei lor, le-am spus acestora ca preluam noi cei din Primarie aceasta sarcina de a darui o floare si un cadou celei care le-a dat nastere. Surpriza acestor mame a fost una foarte mare si emotionanta”, a declarat primarul Catalin Rotundu.

Dupa ce a terminat actiunea in comuna, primarul Catalin Rotundu s-a deplasat la Azilul de batrani din Trusesti, unde se afla cea care a fost moasa ani de zile in comuna Dingeni.

„Dupa ce am depanat cateva amintiri cu fost moasa Dohotaru din Dingeni, am impartit flori si cate o ciocolata tuturor batranelor din acest azil pentru le aduce o raza de bucurie in aceasta zi atat de frumoasa”, a mai spus primarul Catalin Rotundu. (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.