Femeile liberale din Botosani, in straie traditionale, la cules de sanziene

Dubla semnificatie a acestei zile, Sanzienele si sarbatoarea Iei, ne reaminteste noua, romanilor de pretutindeni, cat de bogati suntem in traditii si obiceiuri si cat de pretios este portul nostru popular.

In ziua in care Sanzienele au imbracat toata planeta in Ie, Organizatia Judeteana a Femeilor Liberale Botosani a cautat sa arate ca trebuie sa fim mandri ca suntem romani si unde altundeva decat intr-un loc cu mare incarcatura artistica, acasa la George Enescu.

Si cum ii sade femeii mai bine decat in straie traditionale, doamnele liberale au imbracat ia romaneasca, au cules sanziene de pe campurile inflorite si au pornit pe urmele lui Enescu.

Intampinate in aceeasi maniera traditionala de catre doamna primar a comunei George Enescu, Angela Toma si viceprimarul Gica Bararu, femeile liberale au participat la un spectacol de cant si dans popular oferit de peste 35 de copii talentati din comuna. O surpriza speciala a reprezentat-o prezenta micutei soliste Ioana Cutic, care a ales sa-si serbeze ziua de nastere promovand simbolurile noastre nationale.

“Ne-am dorit sa fie o zi speciala si ce loc mai potrivit am fi putut alege decat acest colt de rai care l-a inspirat pe George Enescu cand a compus Rapsodia Romana? Multumim doamnei primar ca ne-a primit in acest loc binecuvantat, in care staruie proaspata amintirea geniului muzicii romanesti. Datoria noastra este sa pastram nealterate si sa transmitem mai departe generatiilor ce ne succed aceste comori inestimabile care ne fac unici si atat de apreciati in lume, portul, traditiile si obiceiurile noastre populare”, a spus Mirela Sauca, presedinta Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale Botosani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.