Home Politica Florin Turcanu a incercat sa scape de arestul preventiv prin cooperare. Nu...

Florin Turcanu a incercat sa scape de arestul preventiv prin cooperare. Nu i-a iesit

Pentru Florin Turcanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, urmeaza zile lungi dupa gratii, pana la finele perioadei de arest preventiv, de care acesta a incercat sa scape punand pe hartie declaratii despre faptele ilegale care il vizeza si despre cei care l-ar fi ajutat sa le realizeze.

Opt acte de trafic de influenta sunt inscrise in dosarul care il vizeaza pe fostul presedinte CJ, si care i-au adus acestuia o casa in cartierul Lebada. Casa este insa trecuta ca proprietate a socrului sau, Aristomel Anusca, acum urmarit si el penal.
 
Florin Turcanu a incercat sa scape de arestul preventiv, de 30 de zile, prin contestarea masurii dispuse la cererea procurorilor DNA, apoi aratandu-se cooperant cu anchetatorii. Luni, in fata instantei, a recunoscut o parte din acuzatiile de trafic de influenta, in speranta ca aceasta cooperare il va scapa de arestul preventiv, el solicitand sa beneficieze de arest la domiciliu. Desi in mare parte a recunosut faptele, desi a incercat sa impresioneze spunand ca este bolnav, ca este in tratament si regimul de detentie ii face rau, ca are cinci copii in intretinere si ca regreta faptele care l-au adus in aceasta situatie, regreta mai ales intrarea in politica, cererea i-a fost insa respinsa. 
 
Turcanu este cercetat si pentru infractiuni de spalare de bani. Mai exact, i se aduce acuzatia ca in perioada 2013-2014 ar fi ascuns si disimulat adevarata natura a provenientei, a dispozitiei sau a proprietatii asupra imobilului din strada Aleea Pajistei, nr. 13, mun. Botosani, imobil care a fost construit si finantat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de catre SC Cornells Floor. Omul de afaceri Marcel Birsan, din Roma, a pus pe hartie toate detaliile serviciilor facute fostului presedinte CJ, cu scopul de a obtine anumite avantaje. 
 

Exit mobile version