FLORIN TURCANU: Finantarea Spitalului Judetean, „sabotata de seful social-democrat de la CJAS”

Cel mai mare spital din Botaresani are de suferit din cauza „unor jocuri politice”, acuza presedintele CJ.

Florin Turcanu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Spitalului Judetean „Mavromati” i se pun sistematic bete in roate cand vine vorba de finantare tocmai pentru ca la conducerea unitatii se afla un liberal, Viorel Iliuta, iar sabotarea ar veni de la seful CJAS, social-democratul Costel Lupascu.

Iar lupta este veche, spune seful CJ, fiindca aceeasi situatie a fost inregistrata si pe vremea cand la conducerea unitatii era liberalul Gheorghe Damian.

„Domnul Iliuta a fost la Bucuresti la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ca aici, la Botosani, cautau nod in papura. Trebuia sa deconteze certificate medicale iar aici au spus ca nu e legal. Dar de la Bucuresti a venit aprobare oficiala ca poate compensa internarile de zi cu cele de lunga durata, chiar daca sunt costurile mai mici si trebuia sa ia vreo 9 miliarde. De la Botosani, Casa nu vroia sa ii dea. Au fost chemati la Bucuresti si Iliuta si presedintele Casei. Daca jucam politic nu e in regula. Directorul de la spital este sabotat de Casa de cate ori se poate. Nu ne batem joc de PNL, ci de sistemul de sanatate din Botosani”, a declarat Florin Turcanu.

La randul sau, presedintele CJAS Botosani, Costel Lupascu, are o alta versiune.

„Nu noi facem bugetul. Noi avem bugetul, iar contractul il negociem”, spune Costel Lupascu.

Despre „negociere”, Florin Turcanu spune insa: „nu a fost nicio negociere. I s-a pus lui Damian un contract in fata si nu a avut ce face, a trebuit sa il semneze ca spitalul sa poata primi bani”.

„Noi le-am dat bani in limita bugetului. Nu Casa stabileste tariful pe caz ponderat, ci Ministerul Sanatatii. Este o formula de calcul bine definita pentru plata serviciilor medicale, nu o fac eu la CJAS”, spune Costel Lupascu.

Cert este ca din aceasta neintelegere in sanul aliantei USL, cei care au de pierdut sunt pacientii din Botosani.

Presedintele CJ spune insa ca nu se va mai intampla acest lucru si anul viitor. Directorul liberal Viorel Iliuta este decis sa negocieze „la sange” contractul pe anul viitor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.