Foamea de putere absoluta a USL ne goleste buzunarele

Dupa decizia Parlamentului de a-l suspenda pe Traian Basescu, referendumul va fi momentul adevarului. Referendumul la care sunt chemati romanii pe 29 iulie nu va arata neaparat de cata popularitate se mai bucura presedintele suspendat, cat va arata reactia fiecarui cetatean asupra a ceea ce se intampla in aceste zile, cand o alianta se grabeste sa acapareze intreaga putere, sa controleze toate institutiile statului. Va fi mai degraba un vot dat pentru sau impotriva dictaturii.

Consecintele economice ale actiunilor declansate de USL de cand si-a instalat guvernul nu i-au facut cu nimic romanului viata mai buna. Ba mai mult, si preocuparea pentru reformele anuntate in campania electorala a trecut in plan secund, fiind vizibila o disperata goana a noii puteri pentru a pune mana pe tot ce se poate din institutiile statului. Nu a contat nici pretul, pe care nu il platesc actualii guvernanti, ci tot romanii, cei are i-au votat plini de sperante, dar si cei care nu le-au dat votul. Nota de plata vine la romanul de rand.
Deprecierea leului va lovi in fiecare dintre noi, fie ca traieste dintr-un salariu, din pensie, sau dintr-o afacere cinstita. Este semnalul dat de investitorii straini ca nu vor sa se scalde in apele tulburi pe care le-a adus USL. Iar liderii insetati de putere ai USL stiau care sunt consecintele fiecarei actiuni pe care o declanseaza in planul acesta. A fost mai important sa i se acorde lui Crin Antonescu cat mai repede premiul, fotoliul de la Cotroceni, decat sa se asigure un climat de stabilitate pentru a se castiga increderea investitorilor straini.
Era clar ca leul se va prabusi iar, dar ce conteaza… Priviti chipurile pline de satisfactie ale liderilor Ponta si, mai ales, Antonescu, dupa suspendarea lui Traian Basescu. Vedeti vreo urma de ingrijorare pentru ce se intampla cu leul ? Pare sa fie vreunul interesat de ce se intampla cu ratele noastre, cu chiriile, facturile, cu viitoarele scumpiri, inevitabile dupa prabusirea leului ? Cat despre promisiunile facute romanilor in campania electorala, deja au intrat in ceata. Liderii USL par sa-si mai aduca aminte de ele doar in declaratii date presei, pentru ca actiunile au urmat cu totul alte scopuri.
Restituirea de 8 procente la salariile bugetarilor va veni se pare in august. Dar tot atunci puterea de cumparare a romanilor va inregistra o scadere poate mai mare de 10 procente.
Dar toata aceasta situatie este mascata acum in tambalaul politic la care Europa priveste, nu fara ingrijorare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.