Home Politica Frunzaverde: Nu vreau sa destructurez PDL

Frunzaverde: Nu vreau sa destructurez PDL

sorin frunzaverde

Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a afirmat ca Romania a devenit un stat politienesc in care orice initiativa este blocata.

„Ne e frica sa si vorbim la telefon”, a spus presedintele CJ Caras Severin precizand ca i s-au intamplat anumite lucruri care il fac sa invoce existenta unui stat politienesc.

Iata principalele declaratii:
Principalele provocari sunt haosul administrativ, vrajba politica si statul politienesc ce sufoca economic orice comunitate. Acesta este principalul motiv pentru care astazi vorbim de saracirea populatiei. Acest lucru l-am repetat de 46 de ori in timpul campaniei electorale interne si la Conventia partidului.

Din nefericire, se pare ca optiunea mea difera de a celorlalti membri sau a unor membri din conducerea PDL. Desi am insistat sa elaboram un buget descentralizat pe 2012 nu s-a intamplat acest lucru. Desi am cerut descentralizarea parghiei financiare, nu s-a intamplat nimic. Dimpotriva.

Este adevarat ca am discutat pe parcursul acestor ani cu o serie de lideri din celelalte partide importante si cred ca exista la nivelul clasei politice, nu in toata, resursa necesara de a institui un dialog real intre putere si opozitie, pentru a reaseza Romania in normalitate, in dialog care nu mai exista de mult. Repet, in conditiile in care exista resurse umane pentru a avea o alta abordare, pentru a reabilita inclusiv imaginea Parlamentului.

Putem construi prin dialog o Romanie normala care sa iasa din saracie si sa renunte la starea de stat politienesc care sufoca antreprenorial orice initiativa. Ne e frica sa vorbim si la telefon, ca sa numai vorbesc daca nu suntem ascultati ambiental. Nu de presa, vorbesc de o astfel de ascultare.

Cred ca PDL este un partid de dreapta, dar nu mai cred ca rezolvarea acestor probleme se pot face din interiorul PDL.

Am avut. un numar important de lideri ai PDL au incercat sa ma determine sa nu am aceasta abordare si le-am spus ca ceea ce am spus azi aici nu este prima data.

Am avut o discutie cu Vasile si cu primul-ministru. Le-am explicat ca nu sunt precoupat sa destructurez PDL, dar le-am explicat ca nu mai exista concordanta intre ei si principiile mele.

Este posibil ca un numar de lideri ai PDL sa considere firesc ce am facut si sa ma urmeze, dar nu acesta este scopul i-am spus prim-ministrului Ungureanu ca, in nciun caz, nu voi incerca sa-i destabilizez guvernarea. Cred ca trebuie sa-si duca la capat mandatul.

Primarii vor opta ei. Nimeni nu le impune nimic, este optiunea lor proprie.

A fost conversatie normala cu Ungureanu. Am avut discutii firesti cu foarte multi lideri de esichierul politic romanesc. Este normal sa avem acest dialog.

Motivele pe care le-am prezentat nu sunt suficiente?

Am avut un Congres in mai 2011 dupa care nu s-a intamplat nimic.

Este important sa propun o constructie, nu sa demolez una.

(de ce stat politienesc?) Stiu anumite lucruri care mi s-au intamplat mie personal

(motivele blocajului?) Diferenta dintre mine si alti lideri ai PDL. Vedem lucrurile diferit. O solutie de rezolvare a problemelor Romaniei este descentralizarea. Din pacate, am asistat la unul dintre cele mai centralizate exercitii bugetare in ultimii 4 ani. Asta a dus Romania unde se afla acum. Am reusit sa subfinantam administratia locala.

Nu au fost negocieri care s-au concretizat intr-un anumit moment. Dar dialog am avut converatii cu importanti lideri ai PNL in acesti ani, dar nu neaparat in sensul in care discutam astazi aici.

(despre Lazaroiu) Nimeni si nimic.

Domnul Toader nu este in masura sa imi fac vreo recomandare. Daca eram ascultat, PDL nu era in situatia asta. Ce spun acum, spun de ani de zile. O spun deschis, dar si in forurile de partid.

Exit mobile version