Gata cu „pleaca ai lor si vin ai nostri sau pleaca ai lor si vin ai lor” la CONDUCEREA SCOLILOR! Se deschide calea DEPOLITIZARII INVATAMANTULUI

Cadrele didactice bine pregatite pentru functii de directori de scoli, care au titlul de „expert in management educational”, au acum posibilitatea de a pune umarul la depolitizarea invatamantului.

Concursul pentru functiile de conducere ale unitatilor de invatamant va fi unul transparent si corect. Este ceea ce sustine un cadru didactic care, cu cativa ani in urma, a fost la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Botosani si care isi indeamna colegii profesori sa se inscrie la concursul din octombrie pentru ca invatamantului sa i se dea sansa depolitizarii. E timpul ca politicul sa dea locul competentei la conducerea unitatilor de invatamant, sustine acesta. 
 
Daniel Botezatu, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, afirma ca sunt intrunite toate premisele pentru ca in octombrie, anul acesta, sa fie organizat de catre Ministerul Educatiei cel mai transparent si corect concurs in invatamantul preuniversitar dupa revolutie.
 
„Ii indemn pe toti colegii mei care sunt experti in management educational, si care isi doresc functia de director, sa participe la acest concurs acum. Sa nu astepte ca dupa alegeri un partid sau altul sa ii numeasca in functie. Daca vor sa fie directori au acum momentul sa faca dovada calitatilor lor manageriale, organizatorice, cognitive. Componenta comisiei de evaluare asigura transparenta concursului”, a spus Daniel Botezatu, in cadrul unei conferinte de presa organizate de PNL Botosani.
 
Si presedintele Organizatiei judetene a PNL Botosani, Catalin Flutur, are convingerea ca este momentul istoric al depolitizarii concursurilor pentru functiile de conducere din scoli.
 
„Este un moment istoric ce se intampla in momentul de fata privind tot ce inseamna documentatie pentru organizarea concursurilor de directori in scoli. Este un moment istoric pentru ca gandind lucrurile asa cum au venit metodologiile de la Ministerul Educatiei este o ocazie rarisima de a depolitiza invatamantul in Romania. Nu voi fi nicio secunda partizanul ideii pleaca ai nostri vin ai lor, sau pleaca ai lor si vin ai nostri. Cred ca nu ar trebui sa ratam acest moment si sa depolitizam invatamantul pentru ca stim foarte bine cata putere are la nivel micro un director sau un director adjunct de scoala. Indemn toate cadrele didactice, nu trebuie sa fie membru al vreunui partid, sa isi valorifice acum sansele. Altfel, in permanenta vom discuta ca scoala e politizata”, a declarat Catalin Flutur in cadrul conferintei de presa. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.