Home Politica Grave NEREGULI in Programul “CORNUL si LAPTELE“, semnalate de deputatul CRISTIAN ROMAN

Grave NEREGULI in Programul “CORNUL si LAPTELE“, semnalate de deputatul CRISTIAN ROMAN

Deputatul PNL Cristian Constantin Roman l-a interpelat in aceasta saptamana pe prim-ministrul Victor Ponta, semnalandu-i grave neregului in desfasurarea programului national “Cornul si laptele”.

Potrivit parlamentarului botosanean, programul respectiv, dupa atatia ani de cand a fost implementat, ar trebui adaptat realitatilor sociale ale vremurilor in care traim.
 
“Exista o problema, pe care toti ne facem ca nu o vedem. Mai cu seama in mediul urban, dar chiar si in cel rural, copiii refuza laptele si cornul in favoarea pachetelului de acasa sau a produselor fast food. Sunt unitati scolare unde nici un copil nu consuma laptele si cornul. Unii poate ca ar face asta, dar, pentru ca majoritatea refuza, ei se rusineaza si renunta. Astfel, cantitati impresionante de lapte, produse de panificatie, chiar fruncte, ajung sa fie valorificate de catre personalul administrativ din scoli. “Cornul si laptele” ajung mancare pentru animale si nu cred ca asta a fost scopul propus de Guvern. Sunt si situatii in care copiii iau produsele si hranesc maidanezii din cartier cu ele sau, pur si simplu, le arunca, se joaca cu ele. De ani buni se intampla aceste lucruri, sunt cheltuiti multi bani de la buget si nimeni nu face nimic, toata lumea se complace in aceasta rutina. Asistam indiferenti la o adevarata bataie de joc din banul public pentru ca, din punct de vedere electoral, programul da bine”, spune deputatul liberal Cristian Roman in interpelarea depusa la Parlament.
 
Acesta a adaugat ca nu sugereaza renuntarea la program, insa propune ca el sa devina optional. “Astfel cheltuielile publice ar fi redimensionate si risipa oprita. In loc sa se iroseasca resurse, ele ar putea fi redirectionate catre cei care au cu adevarat nevoie de ele”, mai adauga deputatul Cristian Constantin Roman.
 
El sustine ca in derularea programului la care face referire exista un lant intreg al slabiciunilor si de interese. 
 
Textul integral al interpelarii poate fi consultat accesand http://www.cdep.ro/interpel/2015/i2434B.pdf.
 

Exit mobile version