INEDIT! PSD, fără candidat pe buletinul de vot! VEZI FOTO!

Este pentru prima dată când Partidul Social Democrat nu are un candidat la alegerile pentru funcția de primar. Mai mult, acest partid se află la guvernare. Și totul s-a întâmplat din neglijența social-democraților.

Situație inedită și, în același timp, jenantă pentru PSD. La alegerile parțiale organizate pe 5 noiembrie 2017, PSD, filiala Botoșani, nu are candidat pentru funcția de primar în comuna Nicșeni. Și totul a pornit din neglijența social-democraților care s-au ocupat de pregătirea dosarului pentru alegerile parțiale din noiembrie.

Concret, reprezentanții PSD nu au respectat hotărârea dată de Guvernul Tudose, guvern PSD. Aceștia nu au respectat termenii prevăzuți în CALENDARUL ACȚIUNILOR DIN CUPRINSUL PERIOADEI ELECTORALE A ALEGERILOR LOCALE PARȚIALE DIN DATA DE 5 NOIEMBRIE 2017.

În urma neglijenței lor nu au nici reprezentant în Biroul Electoral Județean. Chiar dacă au contestat în instanță, judecătorul nu le-a dat câștig de cauză pentru că cei de la PSD nu respectau legea.

„Alegeri pentru primarul comunei Nicșeni. Tribunalul Botoșani a decis: PNL = 3 PSD + alde = 0. Cum poate un partid sau o alianță să rămână fără reprezentant în Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 51 Nicșeni? Foarte simplu. Vedeți hotărârea definitivă a Tribunalului Botoșani din 13 octombrie 2017 prin care s-a admis contestația PNL referitoare la constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Nicșeni. PSD și ALDE au rămas fără reprezentanți din cauza incompetenței de care dau dovadă până și în acest simplu domeniu”, a scris deputatul liberal Cristian Achiței pe o rețea de socializare.

Tot din neglijență, candidatul lor a trebuit să se înscrie ca și candidat independent. Adică, fără să poată să pună numele și sigla coaliției de guvernare PSD+ALDE pe buletinul de vot, fiindcă nu permite legea. Singurul candidat care are siglă de partid pe buletinul este Victor-Claudiu Bulboacă, din partea PNL. Și celelalte partide nu au sigla pe buletinul de vot, dar reprezentanții acestora au recunoscut că totul s-a întâmplat din cauza lor. În schimb, cei de la PSD au contestat la toate instanțele de judecată, dar la toate judecătorii nu le-au dat dreptate pe motiv că încălcau legea. Când au văzut că nu au câștig de cauză, au ieșit cu un comunicat de presă în care atacau membrii PNL fără a preciza că toate deciziile au fost luate de mai mulți judecători în baza legii existente, Legea 115/2015, dar și în baza hotărârii date de Guvernul Tudose, guvern PSD.

Pe surse, am aflat că s-a venit și cu amenințări din partea Lilianei Mincă, președintele ALDE Botoșani, pentru că alianța de guvernare nu a reușit să-și pună sigla pe buletinul de vot.

Toată această situație jenantă pentru PSD a ajuns și la urechile lui Liviu Dragnea, care a tunat și fulgerat când a auzit că cei de la Botoșani au tratat pregătirea alegerilor din 5 noiembrie cu multă incompetență și nepăsare. Mai mult chiar, în ședința de partid de la Palatul Parlamentului din această săptămână, președintele PSD a anunțat că va demite conducerea filialei de la Botoșani dacă se pierd alegerile de la Nicșeni.

Adrian Dimitriu

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.