Într-o săptămână, 4 oameni au murit din cauza gripei

Per total, în această iarnă s-au înregistrat 8 decese în întrega țară iar situația pe teren devine tot mai alarmantă.

Senatorul liberal Costel Șoptică consideră nefiresc numărul mare al deceselor survenite în România în ultima perioadă din cauza gripei, și, ca urmare, a cerut lămuriri ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei interpelări parlamentare.

„Numărul persoanelor care au decedat în ultima perioadă din cauza gripei continuă să crească, ajungând la opt, potrivit ultimei raportări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Patru dintre cele opt persoane au murit în perioada 22-28 ianuarie a.c. cu vârste cuprinse între patru și 75 de ani”, a apreciat liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.

Având în vedere situația alarmantă a acestor decese, parlamentarul liberal i-a cerut noului ministru să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este situația actuală a deceselor cauzate de gripă în România, și respectiv în județul Botoșani?; 2. Câte cazuri de gripă au fost confirmate de la debutul sezonului rece, atât la nivel național, cât și în Botoșani?; 3. Câte persoane au fost vaccinate antigripal în această iarnă, în țară și în Botoșani, și care era necesarul pentru a fi acoperite cel puțin grupele de risc?; 4. Ar fi putut evita autoritățile responsabile din domeniul sănătății aceste decese?”.

„Este vorba de cauze în care oamenii și-au pierdut viețile pe fondul unor afecțiuni oarecum banale. În alte țări civilizate este greu de crezut că se mai moare de gripă în această perioadă, fapt ce trebuie să dea de gândit actualilor guvernanți”, a concluzionat senatorul Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.