Intra in cursa pentru functia de primar, la 26 de ani

La varsta sa nu are experienta politica, dar are ganduri mari pentru comuna Frumusica, vrea sa aduca fonduri europene, asta daca va fi votat primar de consatenii lui. E vorba despre candidatul Miscarii Populare (MP) Botosani la functia de primar al comunei Frumusica, Iulian Balasei.

Tanarul candidat a declarat in conferinta de presa organizata la sediul filialei judetene a Miscarii Populare ca este constient de lupta grea care il asteapta in campanie. 
 
„Este foarte greu ce vreau sa fac. Am 26 de ani, sunt foarte tanar, si  la Frumusica practic inot cu rechinii. Sunt un pestisor printre ei, dar vreau si imi doresc sa fac ceva pentru Frumusica. Cred ca asta conteaza mai mult, fata de ceilalti candidati, carora mereu li s-a impus sa candideze, nu si-au dorit asta”, spune Iulian Balasei, tanarul care vrea sa ajunga primar la Frumusica, intrand in cursa din partea MP.
 
De profesie este inginer agronom si chiar are o afacere cu profil agricol, o plantatie de zmeura, dar presteaza in cadrul firmei sale si servicii foto-video la evenimente.
 
Faptul ca are doar 26 de ani, ca nu are experienta politica si nici in administratie, nu ar fi impedimente in a ajunge un bun primar, crede seful de partid al lui Iulian Balasei. Ba, ar putea chiar sa reprezinte si avantaje.
 
„26 de ani nu este o varsta nepotrivita pentru raspunderile pe care le implica functia de primar. Este o varsta cand dorinta de implicare, elanul tineretii te pot determina sa dobandesti si cunostinele necesare administrarii, intr-un timp foarte scurt. Nu exista facultate de primar. Primar trebuie sa fie un om cu o pregatire profesionala, insa cinstit cu cetatenii si care sa faca ceea ce este mai bine, mai potrivit pentru comunitate”, explica Mihai Tabuleac, presedintele organizatiei judetene a MP. 
 
Candidatul MP la primaria Frumusica afirma ca isi propune sa aduca fonduri europene in comuna sa, daca va fi ales primar, considerand inacceptabil faptul ca cei care conduc acum primaria nu au adus niciun proiect european pentru comunitate
 
„In ceea ce priveste accesarea fondurilor europene mai bine ar putea sa se descurce cei tineri…Pe mine ma incanta ca tinerii se implica si doresc sa candideze la functii reprezentative pentru comunitatile lor, ne dau foarte multe sperante pentru ceea ce ar trebui sa insemne politica de astazi inainte”, e convins Tabuleac.
 
Concluzionand, Balasei isi explica intrarea sa in politica si hotararea de a se alinia la start in cursa cu „rechinii”: candideaza pentru ca e convins ca a venit momentul ca tineretul sa iasa in fata, sa nu mai fie in administratie acele persoane care, practic si-au dorit doar functia, fara a-si dori si sa faca ceva pentru comunitate.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.