Home Politica INVATATOARE care LUPTA pentru GRATIEREA PUSCARIASILOR cu pedepse sub doi ani!

INVATATOARE care LUPTA pentru GRATIEREA PUSCARIASILOR cu pedepse sub doi ani!

cristiana anghel

Sunt prea aglomerate puscariile! Asta sustine fosta invatatoare PC pe care romanii o stiu de pe cand facea greva foamei.

Membra a Partidului Conservator, parlamentarul Cristiana Anghel a venit cu o initiativa legislativa care, daca va fi aprobata, va duce la punerea in libertate a sute de detinuti. Mai exact, le-ar aduce gratierea tuturor detinutilor cu pedepse sub doi ani.

Este adevarat ca sansa care le-ar fi oferita detinutilor cu pedepse mici ar fi si conditionata de un comportament corect cel putin in primii trei ani dupa punerea lor in libertate.

Libertatea ar fi acordata cu conditia ca, timp de trei ani dupa gratiere, cel scapat de inchisoare sa nu comita nicio fapta antisociala. In caz contrar, acesta s-ar alege cu pedeapsa cuvenita pentru acea fapta , la care s-ar adauga si restul de pedeapsa de care a scapat prin gratiere.

Chiar si asa, initiativa legislativa inspaimanta mare parte a populatiei.

„Cand au fost gratieri din acestea s-a vazut ca au avut de suferit oameni nevinovati. Multi din cei certati cu legea, daca se vad in libertate, nu le mai pasa daca revin sau nu dupa gratii. Fura, talharesc fara teama, pentru ca sunt invatati cu puscaria. Sufera oamenii cinstiti. Ar trebui ca raspunderea pentru aceste faradelegi sa o poarte cei care vin cu initiative din astea, de gratiere. Nu imi vine a crede ca tocmai un cadru didactic poate veni cu o astfel de popunere…”, este parerea Lilianei Durcanu.

Opinia multor persoane este sintetizata astfel: parlamentarii nostri uita de ce au fost votati de romani.

„Sunt atatea probleme de rezolvat in tara asta, multe legi importante pe care le asteapta romanii sunt amanate nepermis de mult si iata ca parlamentarii puterii au gasit prioritatea: puscariasii! O gratiere este ceea ce-i lipsea in acest moment Romaniei, sa umplem strazile cu infractori bucurosi ca acolo sus, in Parlament, cineva ii iubeste si ii scuteste de plata pentru faradelegile lor. E rusinos!”, spune un alt roman, Anton Giuaru.

Exit mobile version