INVESTIȚIILE au ocolit județul Botoșani în 2017!

După cum arată bugetul pentru anul 2018, nici în acest an nu sunt perspective ca județul din Nordul Moldovei să nu beneficieze de fonduri pentru investiții.

Efectele concrete ale creșterii economice în nivelul de trai al românilor sunt aproape inexistente, a precizat președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică. Parlamentarul liberal își bazează afirmația pe un răspuns primit la o interpelare adresată fostului ministru al Finanțelor Publice referitoare la acest subiect.

„Am arătat, într-un document parlamentar oficial, că mult lăudata creștere economică a României din acest an nu are acoperire în realitate, mai exact în buzunarele românilor. Cifrele enunțate de guvernanți sunt în contradicție flagrantă cu nivelul de trai al marii majorități a românilor. Populația se confruntă în această perioadă cu numeroase dificultăți financiare, legate de creșterea prețurilor alimentelor de bază, a carburanților, a exploziei cursului euro și a majorării ratelor bancare în lei, prin creșterea nejustificată a ROBOR”, a subliniat senatorul Costel Șoptică.

În ceea ce privește răspunsul la interpelarea parlamentară, Costel Șoptică a declarat că Guvernul PSD-ALDE nu este capabil să ofere informații concrete și palpabile populației.

„Am adresat câteva întrebări punctuale, concrete, față de cum se resimte real creșterea economică pulverizată în ochii oamenilor de către guvernanți, însă am primit un răspuns de șapte pagini, plin cu programe, hotărâri de guvern și cifre seci, neinteresante pentru nimeni! Ceea ce este mai importante în răspunsul primit este că, din cele 12 proiecte de investiții majore în valoare de 8 milioane lei, care ar genera peste 1.500 de noi locuri de muncă – un procent oricum lamentabil la nivel național -, niciunul nu se derulează în județul Botoșani!”, a concluzionat senatorul liberal Costel Șoptică.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.