JIHAD in USL BOTOSANI! Liberalii schimba vicepresedintele si viceprimarul de la PSD!

florin turcanu

Presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, a anuntat ca va trece la decizii radicale impotriva partenerilor din USL, social-democratii. In decembrie, a anuntat ca va fi schimbat viceprimarul municipiului Botosani din partea PSD, Cosmin Andrei. In ianuarie, urmeaza schimbarea vicepresedintelui CJ Botosani din partea PSD, Paul Paval. Dupa care urmeaza toti viceprimarii PSD din consiliile locale din judet.

„USL functioneaza”, este declaratia membrilor atat PNL, cat si PSD. Chiar si vineri, 29 noiembrie, membrii acestei aliante au declarat acest lucru.

Insa, pe de alta parte, tot vineri, 29 noiembrie, presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, a anuntat ca va trece la masuri radicale impotriva partenerilor USL, adica social-democratii. Si prima actiune este schimbarea viceprimarului municipiului Botosani din partea PSD, Cosmin Andrei, cu un membru PNL, Sorin Apostoliu.

„Imi cer scuze de la cetatenii din Botosani pentru ca am cerut votul lor pentru candidatul USL la primaria municipiului Botosani. Fiind la inceput de drum, am crezut ca va avea consilieri pe masura, care vor sti sa-l indrume pe primarul Portariuc. Insa m-am inselat. Din contra prin actiunile lui, acesta se comporta ca un copil. Si de aceea, pentru ca cetatenii acestui oras sa nu aiba de suferit, am hotarat ca PNL sa isi asume conducerea Primariei Botosani prin demiterea viceprimarului Cosmin Andrei si alegerea unuia nou din randul liberalilor. Noul viceprimar va duce la indeplinire proiectele propuse cetatenilor in campania electorala si va tine zilnic audienta cu acestia”, a declarat Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani.

Seful liberalilor ii reproseaza viceprimarului Cosmin Andrei lipsa de responsabilitate fata de proiectele pentru municipalitate.

Florin Turcanu a precizat ca se va cere un proiect de demitere a viceprimarului, dupa care va fi propus consilierul local PNL Sorin Apostoliu.

„Nu pot lasa cetatenii municipiului Botosani sa sufere inca doi ani si jumatate din cauza unor oameni lipsiti de responsabilitate. Primarul, asta este, nu avem ce face, dar avem viceprimarii si un consiliu local. Consilierii locali PNL vor propune un proiect de hotarare in care se va cere inlocuirea viceprimarului Cosmin Andrei cu Sorin Apostoliu. Asa cum spune legea, primarul trebuie sa se supuna hotararilor votate de consilierii locali. Si atunci executivul Primariei Botosani se va supune acestor hotarari, iar cetatenii nu vor mai astepta chiar si doua luni pentru a intra in audienta”, a mai anuntat Florin Turcanu.

Presedintele PNL Botosani a mai precizat ca votul pentru demiterea lui Cosmin Andrei din functia de viceprimar se va face in mod secret si este foarte convins ca aceasta hotarare va trece.

„Vin sarbatorile, municipiul Botosani trebuie sa aiba doi viceprimari seriosi care sa faca treaba. Noi nu glumim. Nu suntem la joaca in gradinita. Municipiul trebuie condus responsabil si eu, unul, nu mai pot sta pasiv. Am asteptat si am privit un an si jumatate ca nu se face nimic. Dar eu nu mai pot privi. Sunt un om de actiune. De aceea, cu cei doi viceprimari in Primaria Botosani se va face treaba. Vor fi audiente zilnice, se va sta de vorba cu cetatenii pentru a se sti exact problemele de pe teren. Aceasta schimbare este necesara pentru stabilitate si dezvoltarea municipiului Botosani”, a mai spus Florin Turcanu.

Lideraul liberal a mai adaugat ca aceste schimbari de functii vor continua si in anul 2014. Astfel, in ianurie va fi schimbat vicedpresedintele CJ din partea PSD, Paul Paval. Dupa care vor schimbati viceprimarii PSD cu cei liberali in consiliile locale din judet.

„In decembrie, deocamdata, doar atat. Apoi, in ianuarie, vom schimba si la CJ, la comune. Vom pune liberali peste tot. Pe vicele Paval il las sa-si faca sarbatorile, fiindca mi-i drag. Si in ianuarie, schimbam tot”, a mai spus Florin Turcanu.

Intrebat daca are sa-i reproseze ceva vicepresedintelui Paul Paval, liderul PNL Botosani a spus ca „lucrez mult mai bine si mai sigur cu un liberal decat cu un social-democrat”.

Asa ca ceea ce se tot vorbea in soapta ca in USL apele sunt tulburi, acum, presedintele PNL Botosani a confirmat si, chiar mai mult, a trecut la actiuni dure impotriva membrilor PSD. Ce va urma? Ramane ca de azi inainte sa vedem o adevarata lupta pentru suprematie in judet. Cum se va termina? Sa speram nu foarte rau pentru cetateni.

Asa-i ca USL functioneaza!?

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.