Judecatorii de la CCR se pronunta, marti, asupra PENSIILOR SPECIALE ale ALESILOR LOCALI

Dupa sesizarea pornita de la Guvern catre Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), pe 26 decembrie, pensiile speciale ale alesilor locali sunt in pericol.

Magistratii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) discuta miercuri sesizarea Guvernului referitoare la pensiile speciale pentru alesii locali. Cu sufletul la gura asteapta acest verdict primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene.
 
Asadar, vom afla miercuri daca va avea loc modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali.
 
Sesizarea referitoare la pensiile speciale ale alesilor locali are in vedere incalcarea mai multor articole din Constitutie referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurarea finantarii pentru indemnizatiile nou create.
 
„In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei. (…) Deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, avand in vedere ca legea retroactiveaza, numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca si impactul asupra bugetului de stat”, arata Guvernul.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.