JURNAL DE POLITICIAN, 4 decembrie 2018. Luminițele albastre deranjează partidul roșu!

Dacă un proiect de lege este propus de PNL, chiar dacă acesta este necesar pentru funcționarea normală în sistemul de sănătate, acesta trebuie respins fiindcă inițiativa aparține celor de la Putere. Așa au decis cei de la PSD.

Deputatul Cristian Achiței povestește cum un proiect care trecuse în unanimitate de comisia de specialitate încă din iunie 2018, acum, cei de la PSD au cerut retrimiterea lui la comisie. Motivul? Pentru că este o inițiativă legislativă venită din partea PNL.

Cu tot efortul social-democraților de a opri trimiterea acelui proiect spre dezbaterea în plen, în cele din urmă acesta trece chiar dacă se votase de trei ori.

„O zi ce părea liniștită s-a transformat într-una tensionată la Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților.

Pe ordinea de zi a fost proiectul de lege PLx 601/2014, care permite mașinilor ce aparțin serviciilor Salvamont din țară (70) să utilizeze semnale luminoase albastre pentru deplasarea la intervenții.

Pe 9 iunie 2018 acest proiect trecuse în unanimitate în comisie, dar săptămâna trecută, când a ajuns la dezbateri în plen, pesediștii l-au retrimis la comisie fără nicio explicație. Nu le convine că e un proiect propus de PNL, un proiect care poate ajuta la salvarea de vieți omenești.

Un chestor de poliție a încercat să explice de ce nu susține guvernul acest proiect. A fost ridicol.

Ei, și a urmat votul pentru propunerea de adoptare: 8 la 8 (pentru au fost 4-PNL, 2-USR, 1-PRO R, 1-UDMR, iar contra 7-PSD și 1-ALDE). Un pesedist a lipsit.

PSD a propus pauză, iar apoi au încercat amânarea. Din nou 8 la 8. S-a reluat votul pentru adoptare și a fost 8 la 7, pentru că un pesedist plecase. Așa că proiectul va merge în plenul Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot final.

Absolut normal, pentru că e un proiect care face ca cei de la Salvamont să poată ajunge mai repede și sigur acolo unde oamenii au nevoie de ajutor! Dar pentru pesediști nu contează. Votează doar politic și atât,chiar dacă e vorba de ceva bun pentru oameni.

Astăzi pesediștii au fost din nou ridicoli. Mă bucur însă că a câștigat Salvamontul și au câștigat oamenii.

Și încă ceva: majoritatea PSD e tot mai fragilă! Dacă o mai fi majoritate.”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.