KLAUS IOHANNIS, despre Guvernul Ponta: ”de luni de zile, se manifesta ca si cum ar pregati o fraudare a alegerilor”

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, joi seara, la emisiunea Jocuri de Putere, moderata de Rares Bogdan, ca ”fraudarea alegerilor se poate face numai de cei care au la indemana parghiile puterii”, in acest sens, referindu-se la Guvernul Ponta, despre care afirma ca ”de luni de zile, se manifesta ca si cum ar pregati o fraudare a alegerilor”.

Iohannis a subliniat, astfel, ca ”cei care nu merg la vot, creeaza posibilitatea unei fraude electorale”.

”Daca inca din vara, cu OUG 55, Guvernul Ponta a creat premisele turismului electoral. Daca prin OUG 55 a legalizat traseimul politic, in administratia publica locala. Este o problema care trebuie tratata cu maxima seriozitate si trebuie si observatorii nostri, si simplii cetateni, daca observa lucruri stranii, sa sesizeze aceste lucruri. Este posibila fraudarea alegerilor. Fraudarea se poate face numai de cei care au la indemana parghiile puterii. Eu sper sa nu se intample, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile, se manifesta ca si cum ar pregati o fraudare a alegerilor. Au modificat legea si au dat voie la toata lumea sa mearga oriunde doreste sa voteze, asta se numeste turism electoral. Asa ceva s-a intamplat promitand primarilor bani pentru proiectele publice”, a spus Klaus Iohannis.

Intrebat cum va reusi sa aduca oamenii la vot, atat in tara, cat si in afara ei, Klaus Iohannis a raspuns:

 ”Numarul sectiunilor de votare, din strainatate este clar prea mic, dar, pe de alta parte, votul prin corespodenta ar fi rezolvat aceste chestiuni. Acum o vreme, PDL si PNL au incercat sa promoveze un proiect de lege care facea posibil votul prin corespondenta. Nu s-a dorit. Pare o politica a Guvernului Ponta sa ingradeasca dreptul romanilor, din diaspora, la vot, ca altfel cum sa intelegem aceste lucruri: se sustine de luni de zile ca, in anumite locuri unde sunt multi romani, nu exista sectii de votare in apropiere. Este probabil o concluzie care se datoreaza studiilor: romanii din diaspora voteaza, mai degraba cu dreapta, decat cu stanga, atunci, lui Victor Ponta si celor din PSD le e frica de faptul ca romanii din diaspora vor inclina balanta votului (…) Tot repet ca romanii trebuie sa mearga la vot.  Niciun politician, in Romania, nu are dreptul moral sa spuna oamenilor sa nu mearga la vot (…) Un vot neexprimat poate fi manipulat, daca oamenii nu merg la vot, sa nu isi imagineze ca, prin asta, sanctioneaza clasa politica. Cei care nu merg la vot creeaza posibilitatea unei fraude electorale”, a afirmat liderul PNL.

In ceea ce priveste scorul electoral, pe care se asteapta sa il obtina, candidatul ACL la alegerile prezidentiale a indicat ca va fi destul de apropiat de cel al lui Victor Ponta, diferenta dintre cei doi plasandu-se undeva la 5-6 procente.

”Ma astept la un scor destul de apropiat intre Victor Ponta si mine. Ceilalti candidati vor fi undeva la un scor mai mic. cred ca este destul de realist sa ma astept la un scor de 30 la suta si pentru mine, si pentru candidatul Ponta. Sa inceapa cu 3. Cred ca domnul ponta nu va ajunge la 40 la suta. Ultimele sondaje arata o diferenta de 5-6 procente intre noi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.