Klaus Iohannis, despre situatia din Estul UCRAINEI

Candidatul la presedintia Romaniei, din partea Aliantei Crestin Liberale, Klaus Iohannis, si-a exprimat opinia in privinta situatiei din estul Ucrainei, aratand ca actiunile ruse de destabilizare a Ucrainei trebuie sa inceteze.

Iata opinia lui Klaus Iohannis:

“Urmaresc cu preocupare ultimele evolutii ale situatiei din estul Ucrainei si impartasesc pe deplin ingrijorarea manifestata de aliatii nostri americani si europeni.

Consider caa actiunile ruse de destabilizare a Ucrainei trebuie sa inceteze, pentru ca transformarea estului Ucrainei intr-o noua Transnistrie ar afecta pe termen lung securitatea in regiune.

Pentru a evita acest fapt, este necesar ca Moscova sa opreasca transferul de echipament militar si consilieri.

In plus, prelungirea si intensificarea conflictului sporeste numarul victimelor civile si amplifica tragedia celor prinsi in mijlocul luptelor.

Asa cum au subliniat ministrii de externe ai Uniunii Europene la reuniunea care a avut loc vineri, 15 august, orice  livrare de asistenta umanitara trebuie ss se faca cu respectarea legislatiei internationale si numai cu acordul autoritatilor ucrainene.

Apreciez, totodata, si consensul inregistrat la aceasta reuniune in ceea ce priveste continuarea sanctiunilor asumate de Uniunea Europeana si intreprinderea de pasi suplimentari daca va fi nevoie, pentru ca autoritatile ruse sa se implice in mod real si activ in de-escaladarea situatiei din estul Ucrainei.

Demersurile partenerilor nostri din NATO si UE trebuie ferm sustinute de Romania, pentru ca tara noastra este direct interesata ca acest focar de instabilitate regionala sa dispara, ca normele dreptului international sa fie respectate de toate statele din zona”.

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.