La Botosani, PNL respinge acuzatiile din partea PSD legat de asa-zisa alianta cu PDL

Liberalii mai spun ca ei si-a asumat public intotdeauna tot ceea ce a facut pentru cetatenii judetului Botosani, fata de social-democrati care au abordat politica lovirii pe la spate si a folosirii de jigniri si amenintari, dar public declara ca sunt sustinatori fermi ai pastrarii aliantei USL.

Intr-un comunicat de presa, conducerea PNL Botosani respinge acuzatiile venite de la PSD despre o eventuala alianta cu PDL. In plus, aceasta ii adreseaza presedintelui PSD Botosani, Andrei Dolineaschi, o serie de intrebari la care se asteapta raspunsuri imediate.

Iata intrebarile adresate sefului PSD Botosani, Andrei Dolineaschi, din partea PNL Botosani.

„Solicitam imperativ domnului presedinte al PSD Botosani, Andrei Dolineaschi sa raspunda concret botosanenilor cine isi bate joc, in realitate, de alianta USL:

1. Pe 26 octombrie 2013, ati afirmat ca nu dati un pesedist pe o suta de liberali. Aceasta declaratie a fost pentru mentinerea USL?

2. Pe 2 octombrie 2013, cand ati anuntat ca greii din PNL bat la usa PSD, atunci ati vrut mentinerea aliantei USL?

3. Pe 27 septembrie 2013, ne-ati somat public sa denuntam o alianta care nu exista cu PDL, dar cand v-am votat 98% din proiectele propuse de primar, desi nu intotdeauna au fost discutate si analizate in alianta, atunci ce alianta exista? Nu USL?

4. Cand am organizat Targul Agro-Zoo, pe 20 septembrie 2013, ati afirmat ca dumneavoastra l-ati organizat mai mult de jumatate, ceea ce nu este adevarat. Asta ati facut-o pentru a mentine alianta USL?

5. Pe 13 septembrie 2013, ati declarat public ca Relu Tarzioru ar trebui sa fie candidatul la presedintia Consiliului Judetean, atunci ati vrut unitatea USL si corectitudine fata de botosaneni?

6. Pe 30 august 2013 cand i-ati catalogat pe liberali drept ametiti de somn, atunci ati vrut unitatea USL?

7. Pe 29 iulie 2013, cand consilierii PSD au votat impotriva proiectelor din CJ, unul dintre proiecte fiind pentru copiii din Botosani, atunci ati dorit unitatea USL?

8. Pe 9 iulie 2013, ati acuzat ca avem alianta neoficiala cu PDL, in conditiile in care aveati sustinerea noastra pentru viceprimar pe municipiu, vicepresedinte la judet si mai multi viceprimari din judet. Atunci doreati unitatea USL?

9. Pe 10 mai 2013, cand i-ati retras atributiile viceprimarului liberal, atunci ati dorit mentinerea USL si respectul fata de alegatori?

10. Pe 22 martie 2013, cand ati afirmat public ca PNL este un clan al lui Turcanu, atunci ati dorit unitatea USL?

11. Pe 23 februarie 2013, cand ati catalogat presedintele partidului drept „imparat infumurat si arogant”, atunci ati vrut mentinerea aliantei USL?

Acestea reprezinta doar o parte din afirmatiile jignitoare pe care liderii PSD Botosani le-au formulat la adresa presedintelui si membrilor PNL de-a lungul timpului.

Solicitam public domnului Andrei Dolineaschi sa raspunda punctual la aceste intrebari si sa dea explicatii botosanenilor care i-au acordat incredere de ce continua sa recurga la amenintari, in cazul in care, in judetul Botosani nu se face voia pesedistilor.

Il intrebam pe domnul Dolineaschi, cand si-a manifestat respectul fata de alegatori? Atunci cand se afla in China si il suna pe domnul Iliuta folosind un limbaj de cartier si amenintand ca daca nu ii sunt executate ordinele, pune tunurile pe noi? Domnule presedinte, suntem in democratie, ordinele cui sa le ascultam? Atunci cand va intalneati cu parlamentarii liberali la Bucuresti le transmiteati ca daca presedintele PNL nu respecta ordinele, veti pune tunurile pe noi si va curge sange pe pereti? Acest lucru l-ati spus chiar saptamana trecuta.

Cand ati fost corecti cu noi, domnule Dolineaschi? Cand stateati la cumetrii, la masa cu presedintii altor partide si negociati cum sa schimbati majoritatea in CL si CJ?

Noi am fost corecti cu PSD si am votat proiectele propuse de dumneavoastra, am fost deschisi la colaborare atunci cand a fost vorba de sustinerea proiectelor administrative. Dumneavoastra ati inteles sa ne tratati cu dispret si sa ne considerati ca un partid de mana a doua, de aceea am luat in calcul varianta schimbarii vicelui pesedist.

Vrem sa le amintim colegilor de alianta ca pentru Consiliul Judetean, ne-am facut singuri campanie electorala in judet, fara niciun pesedist cu functie la nivel judetean alaturi. In schimb, la municipiu, le-au stat alaturi mai multi liberali decat pesedisti. La scrutinul pentru prezidentiale, putem face la fel si vom castiga alegerile.

Domnule Dolineaschi, solicitati acum pact de neagresiune? Uitati-va in urma si verificati arhiva mass-media, sa vedeti cine a venit cu cele mai virulente atacuri la adresa presedintelui si a PNL. Cat de pervers si duplicitar puteti fi? V-ati obisnuit sa mintiti, dar spuneti macar o data adevarul.

Domnule Dolineaschi, persistati in amenintari. Panourile pe care Consiliul Judetean le-a pus in judet sunt informative si da, sunt din bani publici, pentru informarea cetatenilor de disponibilitatea presedintelui in rezolvarea problemelor. Puteti face acelasi lucru, legea va permite sa folositi bani publici pentru a informa cetatenii.

Domnule Dolineaschi, nu mai mintiti si nu dezinformati! Va reamintim ca bugetul de stat a fost facut de ministrul dvs, domnul Voinea si secretarul de stat, domnul Gherghina, nu mai aruncati vina pe liberali. Legat de investitii, liberalii au adus bani in judetul Botosani pentru proiecte cat nu o sa puteti dumneavoastra sa aduceti in patru ani de zile. Spuneti public, cati bani pentru proiecte ati adus primariilor din judet? Unde si de unde?

Domnule Dolineaschi, nu va mai arogati meritul declansarii investitiei pe drumul Botosani- Suceava. Presedintele liberal a fost singurul politician care a anuntat ca va face greva foamei daca in 2014 nu se aloca bani, iar domnul vicepremier Chitoiu a anuntat ca vor fi fonduri. Colegii nostri liberali au facut demersuri in acest sens si acum ne acuzati ca nu sustineam, ci criticam Guvernul?

Domnule Dolineaschi, daca ati parasit Botosaniul si veniti atat de rar aici, datorita functiei pe care o ocupati in PSD la nivel national, credeti ca asta va da puterea necesara sa amenintati ca puneti tunurile pe presedinte si pe liberalii botosaneni?

Liberalii sustin intelegerea si colaborarea cu toti politicienii care sunt deschisi sa stea la masa pentru a discuta proiecte pentru dezvoltarea judetului Botosani, dar cu reprezentantii partidelor care ii trateaza cu respect si inteleg ca in judet nu se poate aplica politica dezvoltarii administrative fara sprijinul liberalilor. Ne delimitam clar de scandalurile si de disputele create, dar, ca urmare a atacurilor succesive din partea colegilor din PSD, noi am considerat, din respect pentru cetateni, sa raspundem cu argumente concrete”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.