LA MULTI ANI, ROMANIA!

Ziua de 1 Decembrie, zi sfanta pentru romani, oriunde ar fi ei, este – in egala masura – prilej de bucurie, dar si de rememorare a unor pagini din istoria noastra contemporana.

„De o mie de ani va asteptam si ati venit ca sa nu ne mai despartim niciodata. Sunt clipe, in viata unui neam, de fericire atat de mare, ca rascumpara veacuri intregi de dureri. Bucuria noastra nu e bucuria unei singure generatii, ea e sfanta cutremurare de fericire a intregului popor romanesc, care de sute si sute de ani a stat sub urgia soartei cele mai cumplite, fara a pierde credinta lui nestramutata in aceasta zi ce ne uneste si care nu se putea sa nu vie.” (Ionel I.C. Bratianu, presedinte PNL si intaiul prim ministru al Romaniei Mari, discurs tinut la 1/15 decembrie 1918, la banchetul dedicat delegatiei transilvane care aducea rezolutia Unirii de la Alba Iulia).
 
Ziua de 1 Decembrie, zi sfanta pentru romani, oriunde ar fi ei, este – in egala masura – prilej de bucurie, dar si de rememorare a unor pagini din istoria noastra contemporana. 
 
Intrarea Romaniei in razboiul reintregirii nationale, in 1916, negocierea unor conditii de pace cat mai acceptabile pentru tara la Conferinta de pace de la Paris, dintre 1919-1920, inclusiv unirea cu patria mama a Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei, marile reforme ce au urmat Unirii din 1918, dintre care reforma agrara sau introducerea votului universal, Constitutia din 1923 – una dintre cele mai democratice ale vremii, masurile de unificare administrativa si legislativa ale regatului Romaniei Mari, sunt doar cateva dintre marile realizari din timpul unor guvernari liberale.
 

Mandri de aceste realizari ale inaintasilor nostri, suntem constienti totodata, de imensa responsabilitate ce apasa pe umerii nostri, aceea de a pastra, asuma  si duce mai departe, cu onestitate, dragoste de neam si tara, responsabilitate si credinta in Dumnezeu, dulcea povara a misiunii noastre istorice, aceea de a asigura Romaniei un loc demn si binemeritat in randul natiunilor europene  si ale intregii lumi.

 
La ceas aniversar, uram Romaniei si tuturor romanilor La multi ani fericiti si ii indemnam sa-si pastreze speranta ca ”Virtus Romana rediviva”!
 
Biroul de presa al PNL Botosani
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.