LEGEA DEFAIMARII, intre reactia dura a Ambasadei SUA si „solutia” lui Dragnea

Ambasada americana desfiinteaza Legea initiata de presedintele PSD, Liviu Dragnea, lege care a fost tinta unei critici aspre din partea ambasadorul Hans Klemm, insa seful social democrat are „solutia” ca sa nu renunte la proiectul de act normativ.

Intr-o declaratie postata pe contul de Facebook al institutiei, citata de Antena 3, ambasadorul Hans Klemm sustine ca nu este de acord cu asa ceva.
 
„Referitor la proiectul legislativ cu titlul „Proiect de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup”, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clara. Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase. Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Asa cum a declarat presedintele Obama: „Cea mai puternica arma impotriva discursului instigator la ura nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale tolerantei care se ridica impreuna impotriva bigotismului…”, a declarat Klemm.
 
La randul sau, Dragnea spune ca este de acord cu afirmatiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, dar ca nu renunta la lege. Va renunta la doua cuvinte. 
 
”Am vazut reactia ambasadorului SUA. Sunt total de acord cu declaratia si cu afirmatiile dumnealui, si eu si PSD-ul sustinem libertatea de exprimare. Am anuntat deja de aseara, public, ca, mai ales dupa noile amendamente pe care le voi depune astazi, aceasta lege nu va mai putea fi inteleasa gresit. Scopul initial al legii, care este o dorinta la care nu renunt, este de a promova toleranta si demnitatea umana prin sistemul educational si prin administratie. Este o lege care nu e coercitiva. Azi voi scoate din lege si definitia defaimarii sociale. Deja au fost scoase amenzile, azi eliminam complet articolul, pentru ca nicio virgula sa nu mai poata fi folosita de cei care au manipulat pentru a deturna atentia de la scopul esential al legii. Romania este o tara care are nevoie in continuare de toleranta”, a declarat Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.