„Suntem intr-un calendar foarte clar si precis de pregatire a alegerilor locale din anul 2016”, a anuntat Catalin Flutur, vineri.
Copresedintele PNL Botosani sustine ca este vorba de un calendar foarte strans, dar care este o provocare pentru liberalii botosaneni.
„Pana in data de 15 iulie va trebui sa primim candidaturi de la comitetele locale executive atat pentru primari de localitati, cat si pentru consiliile locale si pentru Consiliul Judetean”, a mai spus Catalin Flutur.
Conducerea PNL Botosani a stabilit si in ce fel se vor stabili candidatii. Sondajele de opinie in randul comunitatilor respective vor fi hotaratoare. Cei care sunt dispusi sa candideze va trebui sa-si faca publica intentia pana pe 15 iulie.
“Acolo unde exista un primar in functie, si daca acesta a avut rezultate in mandatul respectiv, prima optiune va fi primarul in functie. Acolo unde nu avem primar in functie, lupta este deschisa, si este un lucru absolut corect. Suntem in acest proces de fuziune in care fiecare partid a avut oameni sau activisti foarte buni. Cand au intrat in politica au intrat si cu gandul sa performeze, pentru ca apoi sa poata sa performeze si in domeniul administrativ si, probabil, vom avea foarte multe localitati, si e un lucru extraordinar de bun, unde vor fi minim doua optiuni. Acolo unde exista mai multe optiuni, pana in data de 2 noiembrie avem obligatia ca la nivel de organizatie sa facem sondaj”, a declarat Catalin Flutur.
Seful liberalilor a mai spus ca s-a stabilit deja, la ultima intrunire a comitetului judetean executiv, echipa de pregatire a alegerilor.
„Pornim la drum de pe o pozitie privilegiata, dupa multi, multi ani. Chiar daca unora nu le convine lucrul acesta, in toate sondajele de opinie din ultimele doua-trei luni, PNL este in fruntea preferintei alegatorilor, la o distanta destul de insemnata fata de alianta PSD-PC-UNPR”, a subliniat copresedintele PNL Botosani.
De asemenea, acesta a mai atras atentia asupra faptului ca, impreuna, cele doua mari blocuri, cel de stanga cu cel de dreapta, se duc, undeva, la peste 83 procente din preferintele electoratului, ceea ce inseamna ca prin redistribuiri aproape ca nu mai intra nimic pe esichierul politic.
„Poate ca este o chestiune de normalitate ceea ce se intampla, batalia asta intre stanga si dreapta”, a concluzionat liberalul.