Liberalii si democrat liberalii, intr-o perioada de acomodare. Cat va dura omogenizarea

Pana la sfarsitul saptamanii, PDL Botosani va semna inca un protocol, de aceasta data cu PNL pentru fuziunea care duce spre marele partid de dreapta.

Liderul judetean al Partidului Democrat Liberal, Catalin Flutur, a afirmat cu ocazia semnarii protocolului de fuziune cu Forta Civica faptul ca stie ca acest proces, care duce spre contopirea celor trei partide in unul, poate nu este pe placul tuturor membrilor acestora.

“Stiu ca sunt si asperitati in organizatii“, spune Catalin Flutur, mentionand ca de la cele mai mici organizatii, cele comunale, pana la cele mai mari, din municipiile resedinta de judete, au poate si nemultumiti, care pe moment nu agreaza fuziunea.

“Lupta in comun pentru o cauza absolut importanta pentru Romania va face ca aceste asperitati sa dispara cu timpul. Pe noi nu ne intereseaza sa avem lupte interne in interiorul partidului, poate acum mai sunt grupuri si grupuri, dar va garantez ca atunci cand vom avea alegeri in partid nu vor mai exista acele grupuri, pentru ca avem o perioada de omogenizare“, explica liderul PDL Catalin Flutur.

Perioada de acomodare, care se intinde din momentul fuziunii pana la 1 ianuarie 2017, este stabilita prin dispozitiile tranzitorii la noul statul al Partidului National Liberal.

“Aceste dispozitii ne spun exact ce vom face in perioada de la fuziune pana la 1 ianuarie 2017. Ca sa se faca omogeniyarea, sa nu mai fie vorba de grupuri care sustin pe unul sau pe altul. In noua formatiune politica, atunci cand se vor face listele de candidati pentru consiliile locale, pentru Consiliul Judetean, pentru primari se va tine cont de munca depusa de fiecare, sa intre cei care merita, care au profilul candidatului invingator. De asta vom avea o perioada de acomodare“, a conchis Catalin Flutur.

In opinia liderului PDL Botosani, ceea ce se intampla in aceste zile in spatiul dreptei romanesti va duce spre o structura in plan politic care va rezista in timp, pentru ca de aceasta data nu este vorba de o alianta, ci de un nou partid.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.