Liberalii vor masuri pentru cresterea natalitatii. Vin si cu solutii

O ingrijorare care are temei real. Toate statisticele arata imbatranirea rapida a populatiei Romaniei. Se nasc tot mai putini copii, familiile cu mai mult de un copil sunt din ce in ce mai putine, si chiar, multi tineri, nu mai vor sa aduca pe lume copii de teama problemelor financiare care vin odata cu inca un membru in familie.

Semnalul de alarma a venit si in cadrul ultimei conferinte de presa a PNL Botosani. I-a dat glas Costel Soptica, unul din copresedintii organizatiei botosanene a PNL. 
 
De altfel, liberalii au aratat ca sunt interesati de masurile financiare pentru sustinerea familiilor cu copii, atunci cand au reusit, in ciuda opozitiei social-democratilor, sa asigure votarea unei legi pentru cresterea alocatiei copiilor. Acum anunta ca social democratii impiedica iar aprobarea unor facilitati pentru parinti. Deputatul liberal Costel Soptica a precizat ca in Parlament, PSD-istii au blocat cu cateva zile in urma o lege care ar putea veni in sprijinul cresterii natalitatii. 
 
„S-au facut demersuri, inca de anul trecut, cand am reusit noi sa dublam alocatiile pentru copii. Dupa care, am continuat pe acelasi trend. Din pacate, vin acum in fata dumneavoastra pentru simplul motiv ca legea privind concediul de maternitate si indemnizatiile pentru mame a fost blocata, saptamana aceasta, de colegii nostri de la PSD. Nu a putut ajunge in plen desi existau acolo cateva masuri extraordinare”, a spus deputatul PNL Costel Soptica. 
 
Legea la care se refera deputatul PNL vine cu o rectificare de pe urma careia ar putea beneficia mai multe mamici de indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani.
 
„Daca in ultimul an o mamica avea doar 3 zile lipsa, nu mai putea sa ia acel concediu si indemnizatie de crestere a copilului. Noi venim si propunem extinderea acestei perioade care se ia in considerare pentru acordarea concediului de crestere a copilului, vrem sa se ia in considerare ultimii doi ani, in care femeia sa fi  lucrat minimum 12 luni, mai explica deputatul liberal Soptica. 
 
In plus, liberalii sustin ca au mai prevazut in proiectul de lege si o masura care ar ajuta mamicile corporatiste. Astfel liberalii propun sa nu se mai plafoneze venitul mamicii la 3.400 de lei, ci sa li se acorde femeilor cu salarii mai mari o indemnizatie pentru cresterea copilului de 85% din media veniturilor pe ultimul an.
 
Sunt masuri pe care liberalii le propun in fata unor cifre ingrijoratoare: populatia Romaniei, la aceasta data, este cam la  nivelul anului 1996. Iar numarul copiilor cu varsta pana la 14 ani este, pentru prima data, mai mic decat cel al persoanelor ce implinesc varsta de 65 de ani. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.