Home Politica LILIANA MINCA: In Romania numarul persoanelor purtatoare de HIV este foarte mare!

LILIANA MINCA: In Romania numarul persoanelor purtatoare de HIV este foarte mare!

Deputatul PP-DD a achizitionat cateva tablouri pictate de copii infestati cu HIV.

Vineri, 11 aprilie 2014, Liliana Minca, deputat PP-DD de Botosani, presedinte al Organizatiei de Femei PP-DD si Presedinte al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, a participat la doua evenimente deosebite, cu impact social major.

Intr-un maraton al implicarii si responsabilitatii sociale, deputatul Liliana Minca a fost prezent la lansarea proiectului „Scoala altfel – educatie, cultura, diversitate”, un proiect derulat prin POSDRU de catre Fundatia pentru Educatie.

Prin acest proiect cu finantare europeana cateva sute de copii din Romania vor fi ajutati sa nu abandoneze scoala, iar un alt grup tinta va beneficia de completarea studiilor, in vederea unei mai bune integrari sociale.
advertising
La nici doua ore de la acest eveniment, deputatul Liliana Minca se afla printre invitatii speciali de la Gala Andaluza, un eveniment caritabil deosebit derulat in sprijinul Fundatiei Speranta pentru Sanatate.

Impreuna cu deputatul PP-DD si vicepresedinte al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, Stefan Dalca si prim-vicepresedintele Organizatiei de tineret a PP-DD, Andrea Nistor, deputatul botosanean Liliana Minca a achizitionat cateva tablouri pictate de copii cu nevoi speciale.

Punctul culminant al Galei Andaluze a fost, de altfel, colectarea de fonduri din vanzarea la licitatie a tablourilor lucrate de copii infestati cu HIV. Fondurile stranse in cadrul acestei actiuni vor fi destinate ingrijirii a 40 de familii care sufera de SIDA.

„In Romania numarul persoanelor purtatoare de HIV este foarte mare, mai ales in randul copiilor, fiinte nevinovate care, din pacate, nu isi pot purta singure de grija. Consideram ca fiecare trebuie sa incerce sa ajute si pentru aceasta am participat la «Gala Andaluza», in sprijinul Fundatiei «Speranta pentru Sanatate». A fost o seara deosebita si, prin cumpararea tablourilor pictate de copii, ma bucur ca am putut contribui la pastrarea zambetului pe chipurile unor copii greu incercati de soarta. In numele meu si al colegilor participanti la acest eveniment, vreau sa multumesc sponsorului principal,  Familiei  KASSAS. Cea care a organizat evenimentul este Diana Kassas. Ea este fiica unor oameni deosebiti, dr. Elena si Imad Kassas”, a declarat Liliana Minca, deputat PP-DD de Botosani.

Exit mobile version