LIVIU DRAGNEA sustine legea raspunderii magistratilor si propune infiintarea unei divizii de procurori care sa ancheteze numai judecatori

Liviu Dragnea sustine ca este necesara o lege a raspunderii magistratilor, dar crede ca este nevoie de o dezbatere nationala care sa implice toti factorii de decizie, asociatiile profesionale si societatea civila. Liderul PSD mai spune ca judecatorii au ajuns sa se teama de procurori si de aceea propune crearea unei divizii speciale de procurori care sa se ocupe de cazurile judecatorilor trimisi in instanta, iar acest lucru sa nu poata fi facut de orice procuror.

„Multi judecatori se tem sa ia decizii impotriva propunerii procurorilor deoarece se gandesc ca pot fi ei maine in boxa acuzatilor. Propun infiintarea unei divizii speciale de procurori care sa ancheteze doar magistrati si sa nu mai poata face asta orice judecator. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai multi oameni din sistem si mi-au zis ca ar putea fi o idee buna”, a declarat Liviu Dragnea.

Propunerile economice ale lui PSD-ului

TVA zero pentru vanzarea de locuinte

TVA zero pentru materii prime in agricultura

TVA zero pentru publicitate

Impozit de 1% pe profit in CA pentru micorintreprinderile sub 500.000 euro CA

Eliminarea impozitului pe venit pentru angajatii sezonieri care vor fi pastrati pentru tot anul

Impozit pe profit zero pentru centrele de cercetare-dezvoltare

Impozit pe venit zero pentru pensii sub 2000 de lei

Salariul minim 1450 de lei

Eliminarea plafonului (5 x salariul mediu) pentru plata contributiilor sociale si de sanatate, trimestrul 1

Reducerea TVA-ului cu 1 punct

Legea preventiei pentru oamenii de afaceri, mai intai sa fie avertizati si apoi pedepsiti

Deducerea fiscala pentru toate abonamentele de sanatate facute la retele private de sanatate

Eliminarea contributiilor la sanatate pentru pensionari

Actualizarea listei pentru medicamente compensate

Cresterea burselor sociale si de merit de la 86 lei/student la 201

Cresterea pensiei minime

Transport gratuit prin CFR pentru toti studentii din Romania

Cresterea cu 20% a salariilor din administratia publica locala

Cresterea cu 50% a salariilor pentru actori

Legat de eliminarea taxei pe stalp, Liviu Dragnea spune ca aceasta masura trebuia luata doar dupa discutii avute cu companiile avantajate de scoaterea acestei taxe pentru a se asigura ca preturile vor scadea si la furnizorul final, la cetatean. Insa, liderul PSD nu ar dori ca aceasta taxa sa fie eliminata.

„O alta masura cu care nu suntem de acord, este inventarea unei noi taxe pentru veniturile suplimentare, astfel ca fiecare roman ajunge sa aplateasca de la 1 ianuarie contributii la sanatate pentru aceste venituri suplimentare”, a declarat Liviu Dragnea.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.