LUDOVIC ORBAN a anunțat că România este la un pas de a intra în criză economică! Liderul liberal „a luat țara la pas”! (FOTO)

Venit la Botoșani, președintele Partidului Național Liberal a explicat că, dacă guvernanții nu vor lua câteva măsuri urgente și radicale, țara noastră va intra într-o „falsă criză economică”, anulându-și perspectivele reale de dezvoltare.

În weekend-ul care a trecut, Ludovic Orban a venit în vizită în județul Botoșani, ocazie cu care s-a organizat și o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat că economia din România „gâfâie”. Președintele PNL s-a referit la evoluția economică a țării, după angajările financiare făcute de guvernele PSD din ultimele luni, fără a avea și resursele necesare. De aceea, Ludovic Orban a declarat că, dacă partidul de guvernământ nu ia o serie de măsuri urgente și radicale, România va intra într-o „falsă criză economică”, anulându-și perspectivele reale de dezvoltare.

Mai mult, investițiile private au scăzut cu peste 12% în primele șase luni ale anului 2017, față de 2016, iar dinamica este pe un trend negativ.

„Este normal ca oamenii să nu mai investească în această țară în care guvernul schimbă de la o zi la alta, de la o săptămână la alta politicile fiscal-bugetare, inventând noi și noi biruri care sunt puse pe spinarea celor merituoși, în spinarea celor care creează bogăție, care creează profit și asigură dezvoltarea societății”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, liderul liberal a indicat și cauzele care anunță apropierea crizei. Astfel, pe lângă scăderea investițiilor private, și cele publice se află la un minim istoric al ultimilor 10 ani, dar și că a crescut deficitul balanței comerciale externe cu peste 30%.

„Dezechilibrul, deficitul balanței comerciale a crescut cu 30% într-un an de zile. Este cea mai mare creștere care există într-un interval de timp comparat. De ce a crescut deficitul comercial? Pe de o parte, pentru că nu au crescut exporturile, datorită lipsei de competitivitate a economiei românești, iar pe de altă parte, pentru că a crescut artificial puterea de cumpărare”, a mai spus Ludovic Orban.

La toate acestea se adaugă și ritmul mare de îndatorare a României. Guvernul Tudose se împrumută tot mai mult pentru a face față costurilor generate de legile aprobate de actuala coaliție, avertizează președintele PNL.

„Uitați-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în șase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plățile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele șase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic”, a explicat Ludovic Orban.

Și despre transferul plății contribuțiilor la sănătate și pensii de la angajator către angajat este o înșelătorie la adresa salariaților atât de la sistemul public, cât și de la sistemul privat.

„Plata tuturor contribuțiilor la sănătate și pensii exclusiv de către angajat este o mare păcăleală. Oricât ar explica guvernanții, este simplu de calculat. Prin acest transfer se mărește venitul brut, așadar, crește automat și impozitul, care se calculează la o sumă mai mare, dar și contribuțiile. Chiar dacă au anunțat că vor scădea impozitul și contribuțiile la CAS și CASS, venitul net tot va fi mai mic decât cel actual. Și, deocamdată, doar au spus că vor scădea impozitul și contribuțiile, nu este nimic concret, pe hârtie. Așadar, încă o nouă înșelătorie la adresa cetățenilor din partea actualei coaliții de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a anunțat că ia în calcul ca în următoarea sesiune parlamentară să folosească instrumentul moțiunii de cenzură cât mai eficient posibil. Și chiar posibilitatea de a ajunge la guvernare.

„Suntem pregătiți să venim la guvernare, dar îmi doresc ca acest lucru să se întâmple după niște alegeri. Fie anticipate, fie cele din 2020”, a adăugat Ludovic Orban.

Aflat la Botoșani într-un tur de forță care a inclus cinci comunități locale: Corlăteni, Roșiori, Dobârceni, Blândești și Flămânzi, liderul liberal, însoțit de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anuțat că, de două luni, se îndreaptă spre „România profundă”.

„Pentru că România nu înseamnă numai București, ci și cele 3.300 de comunități locale, fiecare cu obiectivele și aspirațiile sale. Și îmi doresc ca toți aleșii liberali să fie la dispoziția cetățenilor, apărându-le drepturile”, a spus Ludovic Orban.

Într-adevăr, așa cum se poate vedea și din imaginile de la mai jos, în cele cinci comunități locale, liderul liberal a vorbit cu toți cei prezenți la întâlnire.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.