LUDOVIC ORBAN, un adevarat „recital” in fata liberalilor de la Botosani! (FOTO)

Cel de-al doilea candidat la functia de presedinte al Partidului National Liberal a venit la Botosani pentru a-si prezenta motiunea „Forta dreptei”. Insotit de liberali din Suceava, Iasi, Prahova, dar si de „Moartea din Carpati”, cunoscutul luptator de K1 Catalin Morosan, carismaticul Victor Orban le-a explicat celor din sala ca PNL are o sansa enorma de a deveni o forta politica in Romania.

„Este datoria generatiei noastre sa pastreze idealurile fondatorilor Partidului National Liberal, sa le imbogateasca aducandu-le in actualitate si sa le transmita mai departe noilor generatii. Am construit aceasta motiune in numele obligatiei morale pe care o avem fata de partidul care a cladit Romania moderna si fata de oamenii care cred in capacitatea noastra de a construi o Romanie puternica, prospera, demna si respectata in lume. Vrem sa oferim mai mult decat speranta generatiei noastre si generatiilor care ne urmeaza, vrem sa oferim o baza solida ancorata in principii identitare clare, liberal-conservatoare si o directie pe termen lung, complet asumata. Tinta noastra este transformarea Partidului National Liberal in cea mai puternica forta politica din Romania, motorul dezvoltarii, progresului, modernizarii si afirmarii natiunii romane in lume”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a vorbit si despre obiectivele PNL pentru urmatorii ani. Castigarea alegerilor prezidentiale, a celor locale si parlamentare din 2020, dupa care formarea Guvernului de catre Partidul National Liberal.

„Incepand din anul 2013, Partidul National Liberal s-a angajat intr-un proces de unificare si redefinire a dreptei politice din Romania si conectare a sa la familia politica europeana care ii corespunde cel mai bine. Dificultatile inevitabile ale unui astfel de constructii au indus o criza de leadership si au slabit capacitatea de comunicare cu electoratul. Astfel, in anul 2016, rezultatele electorale au fost mult mai modeste decat ceea ce si-a propus si merita PNL. Sansa noastra este tocmai faptul ca, astazi, ne aflam in opozitie si, printr-o buna coordonare interna, ne putem consolida atat organizational, cat si din punct de vedere al perceptiei pentru a ne reconecta cu nevoile, asteptarile si exigentele societatii. Experienta acestor ani, pozitia in care ne aflam astazi, semnalele, mesajele transmise de catre societatea in ansamblul sau, dar mai ales de catre acea componenta dinamica, matura si educata, carea formeaza bazinul electoral liberal trebuie receptionate, intelese si folosite pentru a genera o proiectie solida, pe termen mediu si lung, asupra viitorului tarii, un proiect sustenabil si rezonant cu societatea”, a mai adaugat Ludovic Orban.

Bineinteles ca a fost „atacata” si tema fuziunii celor doua partide, PNL si PDL.

„Fiecare membru al PNL va fi apreciat nu in functie de partidul din care a provenit, ci in functie de calitatea sa umana, de implicarea in viata partidului, de competentele pe care le detine, de rezultatele in activitate, de gradul de incredere de care se bucura in partid si in afara partidului. Despre fuziunea celor doua mari partide, PNL si PDL, se va mai discuta doar la trecut, ca despre un moment politic istoric, cand doua forte politice de dreapta s-au unit pentru a impiedica acapararea intregii Romanii de catre PSD. Fuziunea trebuie inteleasa ca un proiect de succes, care a oferit Romaniei echilibrul institutional atat de necesar, prin alegerea primului presedinte liberal, in contextul unui Parlament si al unui Guvern controlate autoritar de catre PSD. Fuziunea reprezinta fundamentul politic si garantia ca exista o forta politica capabila sa se lupte pe picior de egalitate cu stanga tributara trecutului comunist”, a spus Ludovic Orban.

Se pare ca liderul liberal a reusit sa-i convinga pe membrii PNL Botosani, pentru ca multi dintre ei si-au declarat optiunea pentru 17 iunie, atunci cand vor avea loc alegerile pentru o noua conducere a partidului. De fapt, Ludovic Orban a facut si doua oferte. Si anume, atat senatorul Costel Soptica, cat si primarul Catalin Flutur au fost ofertati sa faca parte din echipa de conducere a acestuia. Singurul care a acceptat si a declarat in mod oficial ca „va merge” cu Ludovic Orban a fost senatorul Costel Soptica.

„Motiunea noastra este, inainte de toate, un apel la unitate. Credem cu tarie in capacitatea Partidului National Liberal de a conduce tara spre un viitor bun. Credem cu tarie in faptul ca fara partidul nostru acest viitor este in pericol. Mai mult decat orice, aceasta motiune este expresia increderii pe care o avem in resursele societatii romanesti, in rolul de lider pe care trebuie sa il indeplineasca PNL si in forta noastra de a asigura, in deplin parteneriat cu cetatenii, dezvoltarea Romaniei”, a incheiat Ludovic Orban.

Cu ocazia venirii la Botosani, atat Ludovic Orban, cat si Catalin Morosan si-au declarat si sustinerea lor fata de candidatul liberal care a intrat „in lupta” pentru Primaria Vlasinesti, Ionel Oniciuc.

Presedintele PNL Botosani, senatorul Costel Soptica, a anuntat ca, pe 8 iunie, organizatia pe care o conduce se va pronunta cu care motiune va vota pe 17 iunie.

Sambata, 3 iunie, este anuntata si venirea lui Viorel Catarama, cel de-al treilea candidat la functia de presedinte al PNL.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.