MARIA GRAPINI, „olimpica” la gafe lingvistice!

Invitata la o dezbatere electorala, fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri si turism, celebra pentru gafele sale lingvistice, „promovate” pe pagina personala de Facebook, a „performat” si in direct la tv.

Maria Grapini este unul dintre candidatii pentru europarlamentare si, la o emisiune electorala, ea s-a aflat intr-o dezbatere directa, la Digi24, alaturi de un alt aspirant la fotoliul de europarlamentar, Cristian Preda.

Acesta este profesor, asa ca nu a putut lasa netaxate desele scapari de limba romana ale ministrului Maria Grapini.

„Astazi, la intalnirea de pe strada, singurul repros care (sic! – n.r.) l-am avut apropo de ce spunea domnul Preda…”, a spus Maria Grapini.

„Pe care, doamna, ati vrut sa spuneti”, a intrerupt-o Cristian Preda. „Pe care”, a insistat el, insa Maria Grapini si-a continuat pledoaria, fara sa para tulburata de corectura lui Cristian Preda si fara sa dea semne ca si-ar fi dat seama ca a facut o greseala.

„Calitatea limbii romane practicata de dumneavoastra e o problema”, i-a spus Cristian Preda.

„Ei, lasati, nu ma invatati dumneavoastra limba romana!”, a cerut Maria Grapini.

„Ba va invat, ca sunt profesor”, a fost replica lui Cristian Preda.

Asa ca lectia a continuat.

Intr-un alt moment al discutiei, Cristian Preda i-a corectat Mariei Grapini pronuntia in cazul numelui psihologului Aurora Liiceanu, pe care candidata PC il rostea „Liceeanu”.

„Doamna Grapini, in primul rand v-as ruga – am facut si mai devreme apelul asta – sa aveti grija la limba romana. Pe doamna o cheama Li-i-ceanu. Aurora Liiceanu. Este o importanta autoare”, a spus Cristian Preda.

Deranjata de data aceasta de corectura, Maria Grapini i-a raspuns lui Cristian Preda.

„Da, domnu’ Preda, stati linistit, ca stiu limba romana. N-aveti alta observatie decat asta? Liceanu (!)o cheama, am si cartile ei si stati linistit, ca o stiu! Invatati jurnalistii dvs. ce carti a scris Ileana Vulpescu, ca nu stiau zilele trecute”, a adaugat Maria Grapini.

„Doamna Grapini, sunt convins ca ati fi fost un bun profesor de jurnalism”, a replicat Cristian Preda.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.