MARIA GRAPINI: Slava Domnului, jumatate dintre romani sufera de reumatism!

maria grapini

Zece milioane de romani sunt diagnosticati cu boli reumatice.

„Slava Domnului, jumatate dintre romani sufera de reumatism”, declaratie socanta a fost facuta de fostul ministru al Turismului, Maria Grapini.

Medicii spun ca pacientii cu astfel de probleme au mari dureri si multi dintre ei nu-si pot folosi mainile nici pentru a desface o cutie cu lapte sau ca sa se incheie la camasa.

Maria Grapini le-a spus celor prezenti la un targ de turism din Timisoara ca a fost impresionata de statiunea balneara Tasnad destinata persoanelor care sufera de reumatism.

„Este o asezare dumnezeiasca acolo, cu apa termala, cu trei bazine imense de apa termala. Oamenii erau deja acolo la tratament, este indicat tratamentul pentru reumatism si, Slava Domnului, jumatate dintre romani sufera de aceasta boala”, a spus Maria Grapini.

Zece milioane de romani sunt diagnosticati cu boli reumatice. Cele mai frecvente sunt artroza, poliartrita reumatoida si spondilita anchilozanta.

„Nicio boala nu este o bucurie pentru nimeni, nu stiu la ce s-a referit. Toate bolile reumatice, exprimandu-se prin durere, umflarea articulatiilor, imposibilitatea de a efectua diverse activitati sunt boli care ajung sa fie invalidante si poti sa ajungi in scurt timp sa fii prizonier intr-un scaun cu rotile, daca nu-ti tratezi boala cum trebuie”, a declarat Ruxandra Ionescu, presedinte Societatea Romana de Reumatologie.

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 70% dintre persoanele cu varste intre 55 si 74 de ani au artroza la maini si 40% dintre persoanele peste 70 de ani au artroza la genunchi. Cei mai multi dintre bolnavi au o limitare a mobilitatii, iar 25% nu pot face diferite activitati cotidiene.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.