Home Politica Marius Budăi, PSD: „Îl susțin pe Lucian Trufin să înființeze școli de...

Marius Budăi, PSD: „Îl susțin pe Lucian Trufin să înființeze școli de meserii în tot județul în parteneriat cu mediul de afaceri din fiecare zonă”

Fostul ministru al muncii, deputatul PSD Marius Budăi a explicat că programul „Școli de meserii” al lui Lucian Trufin a fost remarcat de presa și televiziunile naționale tocmai pentru că reprezintă o soluție ce poate fi multiplicată la nivel național, nu doar în Botoșani, pentru păstrarea tinerilor în țară.

Școala de meserii de mecanici agricoli din Vlăsinești pe care a înființat-o Lucian Trufin când era primar este un model de succes pentru păstrarea tinerilor în Botoșani și în fiecare județ din țară.

https://reporterul.ro/wp-content/uploads/2024/06/Realitatea-_LT_1_CMF.mp4

„Propunerea lui Lucian Trufin de a se înființa școli de meserii este o soluție simplă și verificată, care poate fi multiplicată peste tot în țară pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate. Îl susțin pe colegul meu, care candidează la funcția de președinte a Consiliului Județean să înființeze astfel de școli de meserii în mai multe zone din județ, în funcție de specificul activităților economice din fiecare regiune. Este o soluție dovedită care poate fi replicată oriunde în România, dar în special în zonele în care tinerii nu au foarte multe oportunități”, susține Marius Budăi.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Exit mobile version