Mihai Razvan Ungureanu vrea o alianta electorala

Sambata, 9 noiembrie a.c., la Palas Mall din Iasi, a avut loc intalnirea dintre Mihai Razvan Ungureanu si membrii de la Forta Civica din regiunea Moldovei. Scopul intalnirii a fost reconfirmarea presedintelui Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, de a fi candidatul acestei formatiuni politice la functia de presedinte a Romaniei.

Alaturi de Mihai Razvan Ungureanu au fost prezenti la prezidiu deputatul Cristian Roman, presedintele FC Botosani, Vladimir Tomaseschi, presedintele FC Iasi, Cristi Bucuresteanu, presedintele FC Neamt, Laurentiu Chiciu, presedintele FC Bacau, Badea Josan, secretarul general al FC Suceava, si, nu in ultimul rand, Stefan Pompiliu, secretarul general al Partidului Forta Civica.

La intalnirea cu membrii FC din regiunea Moldovei au fost invitati liderii zonali de la Partidul Miscarea Populara, Partidul Ecologist Roman, PNTCD si Initiativa Romania Liberala.

Scopul acestei intalniri a fost de a reconfirma candidatura pentru functia de presedinte a Romaniei a lui Mihai Razvan Ungureanu, dar si de a stabili programul partidului pentru atat pentru alegerile europarlamentare, cat si cele prezidentiale care vor avea loc in anul 2014.

Printre problemele expuse au fost ca toti romanii dezamagiti de politica USL, dar si cei indecisi sa fie atrasi spre noua formatiune politica care se vrea o alternativa serioasa si mult mai aproape de problemele lor reale.

In acest sens, deputatul Cristian Roman si-a exprimat dorinta ca alaturi de Forta Civica sa vina si PDL, un partid care poate „da o mana de ajutor candidatului Fortei Civice la presedintia tarii”.

„Mi-as fi dorit ca la aceasta intalnire sa fi venit si un reprezentant al PDL, fiindca si voturilor membrilor acestui partid ne sunt necesare. Este un partid de dreapta, iar votul membrilor acestui partid ne-ar ajuta ca presedintele nostru, Mihai Razvan Ungureanu, sa ajunga la Cotroceni”, a spus deputatul Cristian Roman.

Cu ocazia acestei intalniri, Cristian Roman a anuntat ca, duminica, 10 noiembrie a.c., la Saveni, va fi consemnat cel de-al 1.000-lea membru al filialei judetene a FC Botosani.

Presedintele Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat adoptarea si semnarea protocolului de colaborare intre formatiunea politica condusa de el si PNTCD, PER, IRL si Partidul Miscarea Populara. Acest protocol prevede ca toate aceste formatiuni politice de dreapta sa sprijine pe candidatul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, in campania electorala pentru functia de presedinte a Romaniei.

In acest context, presedintele Fortei Civice a precizat ca cea mai buna varianta pentru dreapta politica din Romania este realizarea unei aliante electorale. Cum a fost in toamna anului 2014, cand s-a realizat Alianta Romania Dreapta (ARD), exprimandu-si, totodata, si dezamagirea ca aceasta constructie politica a fost abandonata si, chiar, criticata, de o parte din cei implicati.

„Putem vorbi pana acum de acceptarea candidatului unic la prezidentiale de catre FC, PNTCD, IRL, Partidul Miscarea Populara si PER, precum si de o lista comuna la europarlamentare. Ce forma, ce vehicul juridic va prelua actiunea politica pentru indeplinirea celor doua obiective vom vedea. Mi se pare mult mai potrivita o alianta electorala decat una politica, pentru ca sunt termeni de timp la care trebuie sa ne raportam si branduri care se pierd. Acum speculez, vorbesc in numele meu, e gandirea mea, nu s-a luat o decizie”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Liderul FC a mai explicat ca s-a pierdut foarte mult timp cu unificarea dreptei si ca vocea sa „a sunat in desert” timp de cateva luni.

Mihai Razvan Ungureanu a avut si un mesaj dur fata de cei care prefera sa ramana in „izolationism”, amenintand victoria dreptei in 2014.

„Va veni in foarte scurt timp momentul cand vom putea arata cu degetul catre cei responsabili, in cazul in care va fi nevoie de asta, ca dreapta nu se uneste in totalitatea ei. Cine prefera sa ramana in izolationalism, cine prefera sa-si faca toate calculele politice de unul singur, subjugand interesul propriului partid unui orgoliu personal ameninta in mod serios victoria dreptei. Fara unitate nu va fi victoria dreptei in 2014. Daca nu vom ajunge la aceasta, pentru ca unii gandesc in termeni de dimensiune, cantitate, in loc sa gandeasca in termeni de calitate politica, atunci voi schimba discursul si voi spune cine nu vrea unitatea dreptei si cine joaca in tabara USL”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Pe final, liderul FC a mai spus ca s-a saturat sa auda de tot felul de „gandaci politici” si de perdanti, care isi pun problema supravietuirii lor „in propria insula”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.