MINISTRUL AGRICULTURII, „urecheat” de un deputat PSD!

Parlamentarul social-democrat ii atrage atentia ministrului Daniel Constantin asupra nemultumirilor mai multor cetateni privind cumpararea si vanzarea de terenuri agricole in extravilan.

Deputatul PSD Tamara Ciofu (CLICK PE POZA) a initiat o interpelare catre Ministerul Agriculturii prin care a solicitat revizuirea legislatiei privind dreptul de preemtiune in cazul vanzarilor de terenuri agricole din extravilan, ca urmare a solicitarilor cetatenilor si primarilor din judetul Botosani.

Mai multi botosaneni si-au exprimat nemultumirile privind comunicarea dreptului la preemtiune cat si asupra ordinii in care acest drept se acorda”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Interpelarea se refera la reanalizarea unor prevederi din Legea privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole  situate in extravilan de catre persoane fizice si de infiintare a Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare, care a suferit ultima modificare la sfarsitul anului trecut.

Deputatul PSD a dorit sa atraga atentia Ministerului Agriculturii asupra unor situatii cu care cetatenii se confrunta zi de zi, si care ar putea sta la baza unor modificari legislative care sa usureze cumpararea si vanzarea de terenuri agricole in extravilan de catre vecini, rude sau  de catre institutii ale statului.

„De la 1 ianuarie, terenurile agricole din extravilan pot fi cumparate si de catre cetateni straini. Este firesc ca lucratorii agricoli din tara noastra sa beneficieze de dreptul de preemtiune. Cetatenii solicita instintarea in scris cu privire la terenurile invecinate scoase la vanzare si reordonarea modului in care se acorda dreptul de preemtiune: rudelor de gradul 1,2,3, coproprietarilor, vecinilor, persoanelor fizice cu varsta pana in 50 ani, arendasilor, statului roman, persoanelor fizice sau juridice straine”, a completat Tamara Ciofu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.