MIRCEA DIACONU a bagat „zazanie” intre Dolineaschi si Turcanu! (FOTO)

Excluderea lui Mircea Diaconu de pe lista candidatilor PNL pentru europarlamentare a provocat multe discutii si acuze. Astfel, social-democratii spun tot mai des ca, de fapt, prin plecarea actorului au crescut sansele de castig pentru Mihai Turcanu. In schimb, atat fratele lui Florin Turcanu, cat si chiar Crin Antonescu a precizat ca lista a fost realizata doar pe criterii profesionale si politice.

Presedintele PSD Botosani, deputatul Andrei Dolineaschi, a salutat decizia Curtii de Apel Bucuresti care a admis candidatura lui Mircea Diaconu pentru Parlamentul European, inscris in competitie ca independent, dupa ce PNL a refuzat sa-l includa pe lista proprie. (CLICK PE POZA)

„S-a facut dreptate de doua ori! Pe de o parte s-a facut dreptate fata de deciziile Biroului Electoral Central si ale Agentiei Nationale de Integritate care au respins fara motiv candidatura domnului Diaconu. Pe de alta parte, s-a facut dreptate fata de decizia politica a PNL de a-l exclude de pe lista proprie de candidati eligibili, desi dansul a facut foarte multe pentru acest partid”, a declarat Andrei Dolineaschi.

Presedintele PSD Botosani a mai spus ca PNL a inventat un pretext ca sa-l inlature pe Mircea Diaconu de pe lista candidatilor eligibili, pentru a-i face loc fratelui presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Mihai Turcanu.

„PNL l-a sacrificat pe maestrul Mircea Diaconu pentru a-i face loc pe lista fratelui domnului Turcanu. PNL miza pe sapte locuri eligibile, iar daca va uitati acum, dupa excluderea domnului Diaconu, pe ultimul loc eligibil se afla fratele presedintelui Consiliului Judetean Botosani. A fost insa o decizie proasta pentru ca dupa excluderea domnului Diaconu, PNL nu va mai obtine sapte mandate, cum miza initial. Deci va pierde si PNL, si fratele domnului Turcanu”, a subliniat Andrei Dolineaschi.

Liderul social-democrat a mai explicat ca PNL a motivat excluderea lui Mircea Diaconu prin faptul ca o invalidare a candidaturii acestuia ar fi lipsit partidul de reprezentanti in sectiile de votare, pentru ca lista de candidati nu ar fi fost completa. Insa, secretarul general al PSD spune ca aceasta conditie pentru desemnarea reprezentantilor in sectiile de votare este valabila doar la alegerile locale. In cazul alegerilor europarlamentare, partidele care au prioritate in desemnarea reprezentantilor in sectiile de votare sunt cele care au deja membri in Parlamentul European, fapt valabil si pentru PNL.

„Explicatia ca o eventuala invalidare a candidaturii maestrului Diaconu ar fi pus in pericol partidul prin faptul ca nu ar mai fi putut desemna reprezentanti in sectiile de votare nu sta in picioare. A fost mai degraba un pretext. In realitate, stim bine ca domnul Turcanu a facut presiuni mari la Bucuresti ca fratele sau sa intre pe lista candidatilor eligibili. Si iata ca a reusit sa-l impuna pe locul lasat liber de domnul Mircea Diaconu”, a adaugat Andrei Dolineaschi.

La randul sau, candidatul Partidului National Liberal pentru alegerile europarlamentare, Mihai Turcanu, a tinut sa raspunda atacurilor din partea liderului PSD Botosani, Andrei Dolineaschi.

„Nimic mai fals. Pentru mine era o onoare sa fiu pe pozitia a opta si domnul Mircea Diaconu sa fie pe pozitia a saptea. Din pacate, dumneavoastra stiti foarte bine comunicatul ANI, prin care spunea ca nu are voie sa ocupe aceasta functie. Stapanesc foarte bine legea functionarilor publici. Pentru mine era un avantaj ca Mircea Diaconu sa fie pe pozitia 7 si o onoare in acelasi timp. Partidul a luat o hotarare pentru ca nu se putea sa intram intr-o campanie electorala cu un om care, probabil daca era pe listele PNL, nu mai era atat de prieten cu presa de la nivel central”, a precizat Mihai Turcanu.

Liberalul botosanean a mai mentionat ca, desi „Florin Turcanu este un stalp al PNL-ului din Romania”, nu poate fi suspectat de „mazilirea unor persoane din cadrul partidului pentru a-i face loc fratelui sau”.

„Domnul Dolineaschi trebuie sa stie un singur lucru, ca Florin Turcanu este un stalp al PNL-ului in Romania, dar asta nu inseamna ca si-a dorit sau isi doreste sa mazileasca anumite persoane din cadrul partidului pentru a face loc fratelui sau. Daca avea aceste ganduri o facea in momentul in care Mircea Diaconu era pus pe lista. Si aceasta hotarare nu a fost luata de Botosani, nu a fost luata de Mihai Turcanu, de Florin Turcanu, ci de Biroul Politic Central pentru ca se considera la acea vreme ca poate sa existe o problema in acest sens”, a declarat Mihai Turcanu.

In final, fostul presedinte al ANSVSA il ataca dur pe Andrei Dolineaschi, spunandu-i ca nu a fost in stare sa trimita nici macar un consilier in cadrul unui minister, asa cum a facut PNL Botosani, care i-a trimis la Bucuresti pe Bogdan Dascalescu, Ovidiu Airimitoaie, Ionica Nechifor si bineinteles pe Mihai Turcanu.

„Un lucru este clar. Daca filiala PNL Botosani a avut capacitatea sa trimita acolo persoane ca Mihai Turcanu, presedinte si secretar de stat ANSVSA, consilierul premierului, vicepresedinte ANPC, Ionica Nechifor, director de cabinet ANSVSA, Bogdan Dascalescu, vicepresedinte ANSVSA, Ovidiu Airimitoaie, secretar general al ANSVSA, o echipa care, daca noi am ajuns acolo, am mers in echipa. Nu a mers Mihai Turcanu de unul singur ca sa-si faca poftele. Am mers ca sa demonstram ca Botosaniul are oameni capabili. Din cate stiu eu, domnul Dolineaschi, prin PSD-ul pe care-l conduce, nu a fost capabil nici macar de un consilier pe care sa-l trimita in cadrul unui minister”, a declarat, la final, Mihai Turcanu.

1 COMENTARIU

  1. Se pregateste un complot mare in PNL!!
    O serie de lideri judeteni ai PNL, foarte multi la numar in acest moment, au fost convinsi ca e nevoie de aruncarea lui Crin Antonescu de la sefia partidului, dar si a lui Florin Turcanu – baron condamnat de Botosani Ei au pus la cale un plan menit sa-i duca pe ei la butoane si pe Crin Antonescu – acasa.
    Ei si-au informat apropiatii ca nu pleaca pentru moment la PSD, via Tariceanu, pentru ca vor sa-i dea lui Antonescu lovitura din interior.
    Unul din oamenii cheie este Daniel Chitoiu, mazilit pe linie de partid din toate functiile.
    O varianta care se vehiculeaza in partid este ca ei vor sa forteze o discutie majora intr-un Birou Permanent National inainte de europarlamentare si nu dupa. In teritoriu se vor face aliante cu altii pentru a se pierde voturile PNL.

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.