MIRCEA GEOANA, cu indicatii despre cum sa scape Botosaniul de saracie!

Senatorul PSD Mircea Geoana, care a sosit joi seara la Botosani, a adunat, vineri dimineata, puzderie de sefime social-democrata la Palatul Administrativ.

Directori de institutii si parlamentari  PSD-isti l-au asteptat la Prefectura.

La Botosani au ajuns si alti oaspeti: Excelenta Sa Vasyl Boechko – consul general al Ucrainei la Suceava, Viorel Tomescu – ministru plenipotentiar la Ministerul Afacerilor Externe, Ion Coser – consul general al Republicii Moldova la Iasi, Ana Catauta – consilier in Guvernul Romaniei si Doina Gradea, consultant in Guvernul Romaniei.

Dupa ce prefectul Costica Macaleti le-a transmis oaspetilor multumirile sale pentru prezenta in Botosani, i s-a oferit cuvantul senatorului social-democrat Mircea Geoana, care a explicat astfeel si scopul vizitei sale la Botosani.

„De ce suntem aici si care este solicitarea pe care v-o transmitem din partea Guvernului Romaniei, a primului ministru? Sunt aici din dubla mea calitate, de inalt reprezentant pe proiecte economice si diplomatie publica, si palaria din Senat de presedinte al comisiei comune a Senatului si Camerei Deputatilor pentru aderarea Romaniei la Schengen. Am venit aici mai degraba cu prima palarie, pentru ca evolutiile care s-au petrecut in ultimele saptamani la rasaritul nostru, situatia pare delicata in regiune. Impun din partea statului roman si a autoritatilor romane si a coloanei vertebrale a statului roman, pe care dumneavoastra o reprezentati, o atitudine mult mai energica si mai activa in ancorarea Republicii Moldova,  a Ucrainei si a Georgiei in Europa”, a spus senatorul Mircea Geoana.

Senatorul social-democrat a mai facut referire, in termeni foarte generali, intr-un discurs tipic politicianului roman, si la posibilitatile de dezvoltare economica a judetului.

„Trebuie sa vedem si in zona economica cum vom putea sa irigam cu capital si investitii aceasta zona care este mult prea saraca, a tarii noastre. Nu este normal sa se intample asa. Si vecinii nostri din Republica Moldova si Ucraina au aceeasi problema pentru ca au fost prizonierii geografiei”, a mai spus Mircea Geoana.

Acesta a lasat de inteles ca autoritatile locale ar trebui sa faca o mai eficienta triere a prioritatilor atunci cand solicita sprijinul pentru diverse proiecte la Bucuresti. In acelasi ton, de discurs avantat, indicatiile pentru autoritati au fost sa priveasca in jur „cu ochi de strategi”.

„As vrea, intr-o logica prioritizata, tot ce inseamna proiecte sa ni le transmiteti. Nu ne puneti toate proiectele pe aceeasi lista de urgente. Nu exista proiecte egale. Vom cere de la Bruxelles mai multi bani, vom antrena sectorul privat, public-privat, dar va rog ca tot ceea ce este transport multimodal sa fie pe lista dumneavoastra. Si tot ce inseamna logistica si infrastructura de comert. Uitati-va cu ochi de strategi care sunt punctele care au cea mai mare vocatie sa poata fi transformate cu investitii potrivite, publice si private. Faceti-l sa fie un document pentru judetul Botosani. Astept o versiune energica si pentru un program de dezvoltare a intregului judet”, mai spus Mircea Geoana.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.