Miscarea „Romania noastra”, lansata „la apa” de Mircea Geoana

Senatorul independent Mircea Geoana a lansat vineri miscarea „Romania noastra”, el fiind unul dintre numerosii membri fondatori care au tinut discursuri, intre care Ovidiu Lipan Tandarica, Dana Safta, Mihaela Mihai, Andrei Postelnicu.

„Va fi organizata ca o miscare nepolitica, dar va avea un scop politic. (…) As spune ca este mai mult decat un ONG, este mai putin decat un partid politic, este ceva diferit, care speram sa aiba un impact pozitiv in societate. (…) In acelasi timp, nu vom ezita, atunci cand vom simti ca putem sprijini pe cineva, ca putem sa dezvoltam chiar si un brat politic distinct, dar asociat cu miscarea, sa o facem si o sa o facem la fel de transparent, asa cum facem astazi anuntul ca este o asociatie non-guvernamentala, dar cu ambitii politice, sa spunem ca la un moment va exista si un brat politic”, a spus Mircea Geoana la lansarea Miscarii „Romania noastra”.
Geoana a mai spus ca nu a pornit el aceasta miscare in totalitate si ca aceasta reprezinta un loc simbolic de intalnire pentru cei care vor sa adere. Mircea Geoana a venit la eveniment impreuna cu sotia sa, Mihaela Geoana, soacra, Margareta Costea si fiica acestuia.
La eveniment, a asistat si social-democratul Doru Giugula, el spunandu-le jurnalistilor prezenti ca a venit din proprie initiativa, sa vada „cum cade iar Mircea Geoana in cap”.

Prezentarea evenimentului a fost una de tip american, cei care au tinut discursuri adresandu-se participantilor asezati in semicerc in timp ce in spatele vorbitorilor pe un ecran de aproximativ o suta de metri patrati erau prezentate denumirea miscarii si sigla acesteia – o casa tricolora cu acoperis rosu.
Totodata, pe ecran rula sloganul „Construim impreuna Romania noastra”.
Printre cei care au vorbit s-au numarat Ovidiu Lipan Tandarica, Dana Safta, Radu Magdin, Marian Stas, Andrei Postelnicu, Mihaela Mihai si alte persoane din diferite domenii de activitate.
Senatorul independent Mircea Geoana le-a spus participantilor, in discursul sau, ca proiectul „Casa Romania” inseamna ca fiecare cetatean roman are o bucatica de actionariat din Romania, ca miscarea are rolul de a-i determina pe cetateni sa se implice si de a nu se mai lasa condusi de „lipitori de afise de la partide”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.