MONICA MACOVEI, OPINIE : Dreptatea, legea si justitia au invins astazi inca o data. Felicitari!

Verdictul de astazi in cazul Voiculescu dovedeste ca avem in Romania judecatori si procurori profesionisti si integri. In acest caz a existat un linsaj mediatic al trustului condamnatului Voiculescu  impotriva judecatorilor si procurorilor, dar acestia au dovedit ca legea este egala pentru toti.

Judecatori si procurori curajosi au aplicat legea si astazi au invins si sistemul corupt creat de Securitate. Este o lovitura pentru Guvernul Ponta care a fost adus si mentinut la putere si de condamnatul Voiculescu, urmas al Securitatii.
 
Inca o data se dovedeste ca dosarele cu politicieni, baroni si “oligarhi” sunt reale, bazate pe probe si nu au fost facute la comanda politica. Romanii au o noua dovada ca politicienii condamnati nu sunt victimele nimanui, ci doar infractori.
 
Judecatorii au decis si confiscarea unor bunuri ale condamnatului Voiculescu. Directiva mea adoptata de UE privind confiscarea extinsa a bunurilor provenite din infractiuni trebuie transpusa urgent si in Romania. Romanii au nevoie de banii care le-au fost furati de infractori.  
 
In 2005 am pus bazele justitiei independente in Romania. Iata ca astazi legea s-a aplicat si pentru Voiculescu, un politician toxic si influent.

 

MONICA MACOVEI

 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.