MONICA MACOVEI: Parlamentul European si Comisia Europeana trebuie sa ceara ca Guvernul Grindeanu sa revoce cele doua ordonante de urgenta! (VIDEO)

Singurul lucru pe care Parlamentul European si Comisia Europeana pot sa-l faca este sa ceara ca acest Guvern sa revoce ordonanta de urgenta care a modificat Codul penal si Codul de procedura penala, este de parere europarlamentarul Monica Macovei.

„Acum doua nopti, Guvernul socialist din Romania a modificat prin ordonanta de urgenta Codul penal si Codul de procedura penala. Modificarile aduse Codului penal si de procedura penala au fost publicate in jurul orei 1.00 noaptea in Monitorul Oficial.

Stiti care sunt titlurile din presa romaneasca? Acest Guvern este numit „Guvern de hoti”, „mafia instalata la Guvern”, „Guvern de grup de crima organizata”, „Guvern de banditi”. Sigur, pentru ca au actionat noaptea, pe neasteptate, fara sa anunte pe nimeni, fara sa fie pe ordinea de zi.

Si au modificat Codul penal si de procedura penala ca sa se scape pe ei, ca sa scape, in primul rand, presedintele Partidului socialist din Romania, domnul Dragnea, care mai are o condamnare de 2 ani de zile pentru frauda electorala si care risca inca una acum, dar a scapat de dosar. Pentru ca, prin aceasta ordonanta de urgenta– asta era urgenta -, Dragnea, presedintele Partidului socialist din Romania, nu mai poate fi judecat in al doilea dosar, pentru ca si-a abrogat aceasta infractiune. Nu mai exista.

Sa modifici abuzul in serviciu, abuzul de putere – care exista in toate tarile din lumea asta -, in urma caruia scapa foarte multi politicieni, foarte multi din administratie, foarte multi din Partidul socialist si ALDE, care sunt impreuna la guvernare.

Stiti ca e lumea in strada? Acum o saptamana erau 100.000 de oameni in Bucuresti, duminica, tocmai ca sa previna adoptarea. Peste noapte, ca banditii, au adoptat aceasta ordonanta de urgenta. Si aseara au fost pe strada, in Bucuresti, circa 200.000 de oameni si alti 200.000 de oameni, cel putin, in toata tara. Aproape jumatate de milion de oameni au iesit in strada. Si o sa iasa in fiecare zi in strada.

Singurul lucru pe care Parlamentul European poate sa-l faca – si trebuie sa-l faca – si Comisia Europeana este sa ceara ca, pana pe 9 februarie, cand intra in vigoare modificarile la Codul penal, acestui Guvern sa revoce, tot prin OUG, acea ordonanta de urgenta care a modificat Codul penal. Atat. Nicio misiune (propunerea grupului S&D din Parlamentul European, n.n.). Ce sa verificati in misiune? Dupa ce s-a intamplat si cand nimic nu se mai poate intoarce?

Acum duceti-va, maine, in misiune daca vreti. Duceti-va langa oameni, fiti langa poporul roman, Langa poporul roman, si nu langa hoti!

Si as mai spune ceva: tocmai s-a anuntat ieri ca vineri urmeaza o noua lovitura – vor sa desfiinteze DNA. Vor sa nu mai fie anchetati. Duceti-va in Romania, dar maine, nu dupa 9 februarie, cand intra in vigoare modificarile la Codul penal, daca chiar sunteti corecti si alaturi de Romania si de romani.”, este declaratia europarlamentului Monica Macovei la dezbaterea despre statul de drept si situatia din Romania, organizata, joi, in plenul Parlamentului European.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.