MONICA MACOVEI: PNL nu are nicio persoana fara probleme penale care sa preia Ministerul Transporturilor?

monica macovei - europarlamentar

Ponta si Antonescu fac mult caz de scrisoarea presedintelui si ii raspund obraznic, referindu-se la un singur punct: numirea procurorilor sefi, scrie europarlamentarul Monica Macovei.

Parlamentarul european mai spune ca, in realitate, scrisoarea presedintelui, publicata in presa, vorbeste despre responsabilitate: le aminteste celor care detin acum puterea ca Romania trebuie sa-si respecte angajamentele fata de Uniunea Europeana, iar unul dintre acestea este Mecanismul de Cooperare si Verificare.
Una din cerintele raportului Comisiei Europene este renuntarea la ministrul trimis in judecata, Relu Fenechiu. Intr-un singur minut, ca premier, Ponta poate sa faca propunerea de revocare a ministrului si sa rezolve una dintre problemele raportului MCV, deschizind usa intrarii Romaniei in spatiul Schengen. Iar Antonescu ar urma sa propuna o alta persoana pentru ministerul Transporturilor.
„Chiar nu exista in PNL o persoana curata care sa preia ministerul Transporturilor? Resursele liberale sunt limitate la persoane cu probleme penale? Cred ca sunt multi membri PNL nepenali, de ce sunt ocoliti de sefii lor? Raportul MCV a punctat clar ca «este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului»”, a incheiat Monica Macovei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.