MONICA MACOVEI: Ponta, Corlatean si Antonescu ne tradeaza si schimba Directia Vest a Romaniei

monica macovei

Europarlamentarul Monica Macovei atrage atentia asupra pericolului declaratiilor facute de ministrul de externe Titus Corlateanu si sustinut de premierul Victor Ponta.

Declaratiile din ultimele zile ale ministrului Titus Corlateanu legat de spatiul Schenghen, in care spunea ca „daca nu vom fi primiti, altadata sa nu ne mai caute fiindca nu ne mai intereseaza”, ne pune in postura de a ne indeparta de Uniunea Europeana si, automat, sa fim izolati. Cei mai mari perdanti vor fi romanii, fiindca nu vom mai putea beneficia de liberul acces la locurile de munca din spatiul UE. Inclusiv firmele care aveau relatii comerciale cu tarile din UE vor primi o lovitura puternica si ar putea duce chiar la multe falimente. Falimente care duc, automat, la cresterea numarului de someri, si asa destul de mare. Si toate aceste declaratii sunt sustinute atat de premierul Victor Ponta, cat si de presedintele Senatului Romaniei Crin Antonescu.
Legat de aceste reactii din partea oficialilor romani, europarlamentarul Monica Macovei a venit cu o declratie destul de dura impotriva celor trei.
„Multi oameni s-au lasat pacaliti de declaratiile sforaitoare ale lui Ponta, Antonescu si Voiculescu despe cat de grijulii sunt ei cu binele cetatenilor.
Nimic mai fals! Avem inca o dovada ca Ponta, Antonescu si Voiculescu nu se gandesc nicio clipa la binele nostru, ci doar la interesele lor limitate. Cei trei lideri politici care conduc Romania i-au anulat sansele de a mai intra in spatiul Schengen in viitorul apropiat prin declaratia ca Romania nu mai este interesata de Schengen.
Nu este asa: Romania este pe deplin interesata sa intre in spatiul Schengen. Asa cum am sustinut cu convingere integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si am muncit pentru acest obiectiv, asa sustin pe deplin aderarea la spatiul Schengen, pentru ca va aduce beneficii pentru romani.
Ma gandesc in ce cheie sa interpretam declaratiile lui Corlatean, Ponta, Antonescu: nu este asta o forma de tradare a intereselor noastre de cetateni romani, cetateni europeni?
Cred ca, de fapt, USL nu vrea sa respecte recomandarile Mecanismului de Cooperare si Verificare.
Ponta nu vrea sa ceara revocarea ministrilor cu probleme penale, Relu Fenechiu si Liviu Dragnea, nu vrea ca, in continuare, Comisia Europeana sa priveasca cu atentie procesul de desemnare a Procurorului general si a procurorului sef al DNA, nu vrea ca parlamentarii cu probleme de integritate sa demisioneze.
Si, pentru ca USL si Ponta nu vor sa respecte niciuna din recomandarile Comisiei Europene pe justitie si anticoruptie, atunci  mint si ne indeparteaza tot mai mult de Uniunea Europeana, intorcand directia tarii spre Est.
ULS continua politica de izolare a Romaniei pe plan international”
.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.