MRU: Astazi comemoram un an de guvernare Ponta

mihai razvan ungureanu

7 mai este ziua in care Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut dupa ce grupul parlamentar al USL a depus o motiune de cenzura.

Nemultumirea primordiala a lui Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica, este ca actualul premier nu a prezentat nimic legat de realizarile unui an de guvernare.

„Astazi comemoram un an de guvernare Ponta”, a declarat inca de la inceput Mihai Razvan Ungureanu pentru Realitatea TV.

MRU considera ca votarea motiunii de cenzura de acum un an a fost doar un act politic si atat, fiindca din punct de vedere economic nu s-a intamplat nimic. Din contra, ceea ce avea stabilit Guvernul Ungureanu a dus la indeplinire Guvernul Ponta 1 si 2.

„Si ca sa punctez mai bine acest lucru va dau doar un singur exemplu. Reintregirea salariilor bugetarilor era prevazut deja in bugetul realizat de guvernul condus de mine”, a explicat presedintele Partidului Forta Civica.

Mihai Razvan Ungureanu a mai marturisit ca in zilele premergatoare Sarbatorilor Pascale a studiat toate ordonantele de urgenta emise de Guvernul Ponta 2.

„Concluzia finala in urma studierii acestor acte guvernamentale este ca am gasit ordonante de urgenta care rezolva probleme punctuale, arierate ale unor primarii sau consilii judetene PSD. Si nu erau putine. Erau marea majoritatea ordonantelor. Acest lucru demonstreaza ca actuala putere este ocupata de o clientela politica hrapareata, infiorator de infometata si dispusa sa roada tot ce se poate roade din statul roman, patronata de capii USL”, a mai declarat MRU.

Legat de „cartea neagra” a guvernarii Ponta realizata de PDL si care va urma sa fie facuta publica zilele urmatoare, MRU considera ca ar fi mai buna o „carte neagra” a opozitiei.

„Merita sa facem bilantul unui an de opozitie de centru dreapta din Romania. Asa cum USL comemoreaza un an de zile de cand s-a instalat la putere, merita sa facem asemenea disectie a felului in care opozitia a reusit sa se alinieze principiilor politice ale opozitiei in ultimele 12 luni. Si asta voi face eu. Dar o «carte neagra» a guvernarii Ponta mi se pare putin, fiindca este vorba de o enciclopedie in mai multe volume. Ar fi mai buna o «carte neagra» a Opozitiei, care, dupa un an de zile, nu a reusit sa fie una unita. In concluzie, e bine de facut un bilant al realizarilor si mai ales al nerealizarilor guvernului Ponta. Dar dupa aceea trebuie, numaidecat, de facut si o analiza a Opozitiei de centru dreapta”, a mai precizat MRU.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.