MRU: In preajma alegerilor din PDL incepe sa se raspandeasca o viroza a dezbinarii

mihai razvan ungureanu

Presedintele Fortei Civice, Mihai Ravan Ungureanu, a declarat ca in preajma alegerilor din PDL incepe sa se raspandeasca „o viroza a dezbinarii” si face un apel catre PDL la calm si ratiune, considerand ca toti candidatii la functia de presedinte al PDL trebuie sa lase deoparte orgoliile.

„Suntem interesati de ce se intampla in preajma alegerilor din PDL, ca incepe sa se raspandeasca in randul electoratului de centru-dreapta o viroza a dezbinarii, in conditiile in care USL isi bate joc de Romania. Evident nu mai putem continua in felul acesta si credem ca este nevoie de un apel catre militantii PDL si electoratul nostru de centru-dreapta si facem un apel la calm, la ratiune si pragmatism politic”, a afirmat Ungureanu la o conferinta de presa.
El a spus ca in confruntarea din PDL „tonul a coborat mult sub asteptarile politice” ale electoratului de centru-dreapta, iar problema reala ar trebui sa fie viziunea pe care PDL trebuie s-o aiba si o dezbatere pe motiuni si „nu un ping-pong de reactii acide care duc la dezamagire pe care si Forta Civica o resimte”.
„Credem ca este momentul ca toti candidatii la functia de presedinte al PDL sa lase deoparte orgoliile si sa nu-si exprime public nemultumirile personale, care sunt omenesti si sa aduca in dezbaterea electoratului, a sustinatorilor motiuni vizionare care au ca rol indreptarea PDL catre un viitor european al dreptei”, a adaugat Ungureanu pentru Mediafax.
El a mai spus ca Forta Civica spera ca viitorul presedinte al PDL sa afirme raspicat ideea unitatii dreptei pe seama unei constructii politice care sa includa partide, ONG-uri, asociatii, pe toti romanii care inteleg ca guvernarea USL este neprofesionista.
Liderul FC a adaugat ca propune colegilor din PDL si din celelalte partide ca pana la convocarea Consiliului National de Coordonare al PDL sa se alature apelului catre „luciditate, calm, ratiune, pragmatism” si pana la Conventia Nationala sa vina cu proiecte de motiune si „nu cu strigate de lupta”.
Mihai Razvan Ungureanu a adaugat ca obiectivul este de a avea o dreapta unita si ca el personal este pregatit pentru a fi de folos in atingerea acestui obiectiv.
Ungureanu a precizat ca nu face reprosuri personale la adresa cuiva si considera ca in PDL este o competitie utila, normala, dar gresit exprimata.
El nu a vrut sa comenteze criticile presedintelui Traian Basescu la adresa PDL.
„Nu comentez afirmatiile presedintelui si nu am comentat cum se exprima competitorii, dar e limpede ca electoratul nostru asteapta altceva, nu asteapta o lupta fratricida”, a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.