MRU: Starea de saracie economica si sociala in nordul judetului Harghita e programata politic

mihai razvan ungureanu

Liderul Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca „starea de saracie economica si sociala in nordul judetului Harghita este programata politic”, in ideea ca locuitorii sa fie mai usor de manipulat, o astfel de gandire ducand, in opinia sa, la efecte „dezastruoase”.

Mihai Razvan Ungureanu a afirmat, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca dezvoltarea nordului judetului Harghita a fost impiedicata voit de anumiti reprezentanti ai clasei politice actuale.

„Este limpede ca starea de saracie economica si sociala in nordul judetului Harghita este programata politic. Gandirea ingusta a unora dintre reprezentantii clasei politice de astazi, potrivit careia saracia poate fi usor manipulata, duce la efecte dezastruoase in plan economic, social si demografic in regiuni precum nordul Harghitei”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

In opinia senatorului, alesii locali au curmat „voit” sansa locuitorilor la prosperitate, pe motive de ordin politic, aspect vizibil nu numai in nordul Harghitei, ci si in alte zone din Romania.

„Asistam, de fapt, la o aparenta incapacitate de absorbtie a fondurilor europene. Nu cred ca acest lucru este real, cred ca, din pacate, in mod voit, nordul judetului Harghita este pastrat in afara oricarei sanse de prosperitate economica, iar acest lucru, replicat si in alte zone ale Romaniei, da dimensiunea exacta a incapacitatii administrative a unei parti din clasa politica romanesca si, nu in ultimul rand, ne arata cat de ingust si de meschin este calculul politic la nivelul alesilor locali”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Fostul premier a mai adaugat ca efectele unor astfel de demersuri sunt dezastruoase, iar atitudinea politicienilor care uzeaza de ele se indreapta impotriva interesului national.

bet365

„O asemenea atitudine este, in mod limpede, indreptata impotriva interesului national, debalansand economic zone intregi, pastrand in mod voit zone economice intr-o stare de saracie accentuata si continua. Migratia fortei de munca se va intampla, se va accentua, se va ajunge la depopularea zonelor si in felul acesta, practic, la anularea oricarei sanse de prosperitate”, a continuat Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit acestuia, nu este posibil ca regiuni intregi din Romania, la fel ca nordul judetului Harghita, sa nu fie conectate prin infrastructura rutiera, prin infrastructura de transport, cu zonele limitrofe, pastrandu-se, in acest fel, „in mod continuu si, deci, voit, programatic, intentionat, zone care altadata au fost monoindustriale in starea de faliment economic”, nedandu-le posibilitatea comunitatilor locale sa dezvolte, pe orizontala, industrii complementare din sectorul tertiar, de la turism la servicii.

„Lipsa aceasta de viziune, in modul cel mai politicos spus, si faptul ca politica aici falimenteaza viitorul comunitatilor ne arata, de fapt, cat de complicata, cat de neeuropeana si cat de barbara este, in fond, politica romaneasca aplicata intereselor comunitatilor locale. Binele public nu poate fi in niciun fel acoperit pe seama retoricii politice, fara fapte reale. Mai mult de atat, binele public are nevoie de sprijin, nu are nevoie de piedici”, a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

1 COMENTARIU

  1. Chiar unde-s acesti locuitori in jud. Harghita si Covasna nu cred ca sa fie o lunca sau campie nu am vazut asa ceva dar pentru Romania este problema nu e o joaca barosanilor dar nici saracia politicenilor dar e un Kosova tip Afganystan pentru tara noastra e o criza ca vor Autonomie, parlamentarii stiu ca nu vor avea sacuime nici un sprijin financiar de la stat de ce extremisti sau ungaria nu a investit ca sa se bucura clasa mica a sacuilor, si piata lor de cartofi care se cultiva la ei a dat faliment iar producatori de grane nu-s buni ca nu permite zona lor si clima recolta nu au iar in turistica se tem sa vin straini aici din cauza de relatii cu vecini ungariei Slovaci, Serbi , Ukraineni si nu se pot intelege nici cu Romani atunci ce parerte mai aveti, inca bine ca partidul extremist PRM nu rezolvat problema

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.