MRU: USL doreste Romania in afara UE

mihai razvan ungureanu

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, cere demisia premierului Victor Ponta si ministrului de externe Titus Corlateanu pentru declaratiile facute de acestia legat de spatiul Schengen.

„Guvernantii se dezintereseaza total de acest proces de integrare in UE. USL doreste Romania in afara UE. Declaratiile domnilor Victor Ponta si Titus Corlatean au o logica de o toxicitate fara precedent. In momentul in care spunem ca putem trai si fara Schengen, replicam ce ne intereseaza UE? Putem trai si fara UE. Ce ne intereseaza locurile de munca? Putem trai si fara locuri de munca. Ce ne intereseaza prosperitatea? Putem trai si in rau”, a declarat Ungureanu.
MRU a mai precizat ca aceasta logica este „criminala” la adresa cetatenilor romani si este „o atitudine de un cinism revoltator”.
„Pe buna dreptate cerem demisia primului-ministru si a ministrului de Externe”, a mai adaugat Ungureanu.
Liderul FC le-a cerut parlamentarilor sa se delimiteze personal de asemenea atitudine, subliniind ca, daca guvernantii romani se delimiteaza de Schengen, Romania tinde sa devina „tara problema a UE”.
„Aceasta indiferenta, dispret si aroganta” sunt accentuate si de declaratiile ministrului de Interne, „un ministru care nu poate vorbi cu omologii sai”, a mai precizat politicianul de dreapta.
Daca intrarea in Schengen a Romaniei va fi amanata inca doi-trei ani, investitiile de un miliard de euro pe care tara noastra le-a facut pentru securizarea frontierelor vor deveni inutile, deoarece „aceasta tehnica devine mult prea veche”, a mai afirmat MRU.
Ungureanu a mai declarat ca atunci cand Guvernul condus de el continua reformele in justitie exista certitudinea unui raport MCV pentru Romania foarte bun, dar ca a urmat „furtuna politica si rezultatul a fost dezastruos pentru Romania”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.