Numărul maxim de posturi al instituțiilor publice se va stabili prin hotărâre de guvern

În expunerea de motive, Guvernul justifică fie prin faptul că schemele de personal ale unor autorităţi publice sunt subdimensionate în raport cu nevoile impuse de volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate, fie prin faptul că există un număr mare de posturi vacante a căror imposibilitate de ocupare poate să producă repercusiuni negative asupra înfăptuirii actului de administraţie în contextul continuării procesului de modernizare şi în contextul efectelor create de criza sanitară curentă.

Senatul a adoptat tacit OUG 103/2021 care prevede că numărul maxim de posturi al fiecărei instituţii publice şi structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului se stabileşte prin hotărâri ale Executivului.

Termenul de adoptare tacită până la care se putea dezbate şi vota OUG 103/2021 în plenul Senatului s-a împlinit pe 3 noiembrie. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, în forma Guvernului, fără să includă un amendament formulat în Comisia de muncă a Senatului.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative a fost citită în plen de preşedintele Senatului, Anca Dragu. USR a anunţat că amendamentul formulat de senatorii Ştefan Pălărie, Irineu Darău, Cosmin Poteraş şi Cristian Viaşu în Comisia de muncă a Senatului pentru stoparea creşterii numărului de posturi din aparatul de lucru al Guvernului, adus OUG 103/2021, va fi susţinut în Camera Deputaţilor.

Legislaţia în vigoare prevede că „numărul maxim de posturi pentru aparatul de lucru al Guvernului este de 950, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora”.

În expunerea de motive, Guvernul justifică necesitatea OUG 103/2021 fie prin faptul că schemele de personal ale unor autorităţi publice sunt subdimensionate în raport cu nevoile impuse de volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate, fie prin faptul că există un număr mare de posturi vacante a căror imposibilitate de ocupare poate să producă repercusiuni negative asupra înfăptuirii actului de administraţie în contextul continuării procesului de modernizare şi în contextul efectelor create de criza sanitară curentă.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.