Home Politica Numirea prefectului la Botosani provoaca nemultumiri in randul social-democratilor

Numirea prefectului la Botosani provoaca nemultumiri in randul social-democratilor

Deja Guvernul Grindeanu a inceput epurarile in institutiile de stat si schimba tot mai multi dintre oamenii tehnocratilor cu cei ai PSD sau ALDE. Cele doua partide au ajuns la o intelegere pentru functiile de prefect si s-a stabilit un mecanism care se va aplica la nivel national.

Surse din PSD au explicat ca functiile de prefect vor fi distribuite in functie de majoritatile politice care s-au constituit in Consiliile Judetene. In majoritatea judetelor, PSD si ALDE asigura impreuna conducerile judetene si tocmai de aceea cele doua partide au apelat la acest criteriu.

Pastrând proportiile, se va merge pe foc incrucisat. In judetul in care PSD are presedintele de Consiliu Judetean, ALDE va avea prefectul, iar in judetele in care ALDE are presedintele de Consiliu Judetean, cei de la PSD vor avea prefectul.

Acest mecanism se aplica doar in limita algoritmului politic dintre cele doua partide, pentru ca altfel ar insemna ca ALDE sa primeasca nesperat de multe functii de prefect. Cu toate acestea, oamenii lui Tariceanu primesc foarte multe functii si vor asigura conducerea prefecturilor in multe dintre judetele tarii.

In judetele unde UDMR are majoritatea este posibil ca prefectul sa fie tot de la UDMR, asta pentru a se asigura buna vointa maghiarilor in Parlament si o colaborare strânsa pe viitor.

Asa ca in judetul Botosani sunt sanse foarte mari ca prefectul sa fie numit din partea ALDE. Si asa cum se vehiculeaza, Liliana Minca ar ocupa functia de prefect. Acest zvon deja a creat rumoare in randul social-democratilor din judetul Botosani, pentru ca ei isi doresc ca aceasta functie sa fie ocupata de un om din partea PSD. Nemultumirile vin mai ales din partea social-democratilor din Colegiul Dorohoi pe motiv ca nu au niciun parlamentar din aceasta zona a judetului. Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, este unul dintre cei nemultumiti. El se afla in negocieri pentru a prelua functia de prefect al judetului Botosani.

Probabil numirea Lidiei Onofrei in functia de presedinte a Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, cu rang de secretar de stat, dupa care s-a revenit cu nominalizarea unei alte persoane face parte din „marea imparteala” dintre PSD si ALDE in ceea ce priveste functiile de conducere la institutiile de stat.

Pe lista bursei zvonurilor se mai afla fostul primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, care si el umbla in aceste zile pe la Bucuresti la negocieri pentru a prinde un post la Institutia Prefectului.

A mai fost facuta o propunere, in persoana lui Dan Slincu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, dar, din surse, am aflat ca acesta ar fi declinat oferta primita din partea PSD Botosani.

PS: Bursa zvonurilor legat de numele viitorului prefect la Botosani s-a mai imbogatit cu un nume – Relu Tarziorul primarul orasului Saveni, varianta care, dupa toate probabilitatile, este insa departe de realitate.

Exit mobile version