PARLAMENT invadat de TRASEISTI !

Peste 100 de parlamentari si-au schimbat partidul in ultimii doi ani. Unii chiar de mai multe ori.

Aproape un sfert dintre actualii parlamentari au schimbat cel putin o data partidul in ultimii doi ani, numar record pentru legislaturile din ultima perioada, potrivit gandul.info.  
 
Sunt chiar si alesi ca si-au schimbat partidul de nu mai putin de patru ori.
 
In primii doi ani din actuala legislatura, din cei 568 de deputati si senatori, 117 au schimbat barca in primii doi ani de mandat, cei mai multi fiind de la PPDD (51), partid urmat de PNL, cu 36 de pierderi, au contabilizat jurnalistii de la gandul.info.  
 
PDL ocupa locul trei la numarul de traseisti, cu 26 de membri, in timp ce PSD si PC au pierdut doar cate doi parlamentari.
 
In total, 86 de deputati si 31 de senatori au facut traseism politic in primii doi ani de mandat, un numar peste cel al traseistilor din legislatura trecuta, cand 94 de parlamentari au schimbat partidul.
 
La Camera Deputatilor, din punct de vedere al numarului de „transferuri” facute de parlamentari, topul celor mai nehotarati deputati este condus de Ion Scheau. Acesta si-a schimbat de patru ori statutul, parcursul sau parlamentar fiind PPDD – independent- PSD – PDL.
 
Trei partide a bifat si deputatul Ion Cupa (PDL – PNL -PLR), in timp ce deputatul Razvan Ionut Tanase a mers pe axa PPDD – independent – UNPR -independent, iar Cezar Cioata pe „ruta” PPDD – PC – PPDD – independent – PC.
 
Nici „greii” Parlamentului nu s-au abtinut de la traseism. Cei mai importanti lideri politici, care au traversat de la un partid la altul, sunt deputatii Radu Stroe (PNL – PLR – UNPR), Ovidiu Silaghi (PNL – PSD – PLR) si Mihai Stanisoara (PDL – PNL- PLR).
 
 
La Senat, 31 de membri au ales sa paraseasca partidul pe listele caruia au fost alesi.
 
Senatorul Ionel Agrigoroaiei, si el ales pe listele PPDD, s-a transferat la UNPR, apoi s-a intors la Dan Diaconescu, in timp ce Ciprian Rogojan a demisionat din PDL, alegand sa fie independent, insa ca membru PMP. Dupa ce Elena Udrea a pierdut lamentabil alegerile prezidentiale, Rogojan a zis pas PMP si s-a inscris in UNPR.
 
Intr-o situatie asemanatoare se afla si senatorul Neagu Mihai. Ales pe listele PC, pe vremea USL, senatorul a preferat sa fie independent o scurta perioada de timp, pentru a alege, in final, tot UNPR.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.