PARLAMENTARII MIGRATORI, ocrotiti de PSD si PONTA, in ciuda Curtii Constitutionale

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbatut astazi, miercuri – 25 februarie, proiectul de Lege pentru respingerea Ordonantei de Urgenta 55/2014 privind migratia alesilor locali.

Parlamentarii Puterii, in frunte cu presedintele Valeriu Zgonea, au actionat, din nou, in acelasi stil duplicitar consacrat de PSD, girand, prin votul lor, abuzurile produse prin aplicarea „Ordonantei traseistilor”.
 
In cadrul dezbaterii din plen, amendamentele propuse de PNL, care ar fi pus in acord textul legii cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, au fost respinse prin votul majoritatii controlate de PSD. 
 
Astfel, deputatii PNL au cerut ca textul legii sa  includa proceduri clare, solicitate, de altfel, in motivatia CCR, prin care consilierii locali si judeteni, dar si primarii si presedintii de Consilii Judetene care au profitat de acest act normativ declarat neconstitutional, sa isi piarda mandatele. 
 
Totodata, deputatii PNL au cerut ca, in termen de 60 de zile, de la data publicarii actului normativ, consiliile locale, respectiv județene, sa ia masurile necesare recuperarii sumelor de bani (indemnizații, abonamente telefonice, cheltuieli de deplasare in țara sau strainatate, etc.) incasate de alesii traseisti pe perioada cat si-au exercitat functiile in baza unui act neconstitutional.
 
Partidul National Liberal isi exprima regretul pentru faptul ca PSD si premierul Victor Ponta nu inteleg sa dea curs solicitarilor venite din partea Curtii Constitutionale de a respecta votul exprimat de cetatenii Romaniei la alegerile locale din 2012.
 
PNL va continua sa sustina si in Senat – Camera decizionala, obligativitatea pierderii mandatelor alesilor locali care au profitat de prevederile OUG 55/2014.
 
Ignorarea unei decizii a Curtii Constitutionale reprezinta un atentat la siguranta statului de drept, iar PNL si-a anuntat deja intentia de a sesiza CCR in cazul in care forma finala a legii de respingere a OUG nu va pusa total in acord cu principiile constitutionale invocate de judecatorii CCR.
 
 
Comunicat PNL
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.