PARTIDUL MISCAREA POPULARA critica sondajele „mincinoase” ale celor de la USL

Membrii Partidului Miscarea Populara (PMP) constata ca actuala guvernare este tot mai preocupata sa se pozitioneze in topul preferintelor alegatorilor in mod artificial, decat sa rezolve problemele cetatenilor, sa dea curs promisiunilor, sa stopeze cresterea preturilor la alimente, bunuri si servicii, etc.

„De cateva zile asistam la un adevarat maraton al sondajelor. Politicienii care pretind ca formeaza o echipa, ca guverneaza pentru «binele tarii», se intrec in sondaje comandate la firmele de casa ale partidelor, sondaje care ii pozitioneaza in topul preferintelor alegatorilor, cand pe unii, cand pe altii, amagindu-se ca cei ce i-au ales nu au oricum, niciun cuvant de spus. Cei ce ne guverneaza destinele, cuprinsi mai intai de febra numirii acolitilor in toate functiile publice sau posturile caldute existente pana si in cele mai mici institutii finantate din bani publici, iar acum de febra sondajelor minicionase, pur si simplu nu vor sa vada ca mase tot mai mari de oameni protesteaza in strada ori se pregatesc sa li se alature acestora pentru a da glas nemultumirilor, desi nu a trecut un an de la inlaturarea «raului portocaliu»”, a mai spus Mihai Tabuleac, presedintele interimar al Filialei Botosani a PMP.

Tabuleac se mai refera si la protestul romanilor impotriva exploatarii aurului la Rosia Montana sau a gazelor de sist, despre care televiziunile acolite puterii au ignorat aceste manifestari, preferand sa abata atentia asupra altor evenimente fabricate, manipuland oamenii, asa cum au facut si in campaniile electorale.

„Acum se pregatesc sa iasa in strada profesorii, cadrele medicale, farmacistii, finantisti, chiar  primarii si cu siguranta vor mai fi si alte categorii. Incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei fata de estimari, iar guvernantii  trebuie sa gaseasca acum solutii pentru compensarea sumei care lipseste din visterie. Prin urmare, a doua rectificare bugetara din acest an va lasa institutiile statului cu bugete si mai sarace. Rectificarea bugetara anuntata va da peste cap activitatea ministerelor  Muncii, Dezvoltarii, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sanatatii, Societatii Informationale si Apararii. In schimb, de alocari suplimentare va beneficia de exemplu, Camera Deputatilor”, a declarat Mihai Tabuleac.

Despre anul 2014 vestile nu sunt de bun augur. Guvernul cauta in buzunare acum dupa tot maruntisul, insa isi face planuri ca anul viitor sa cheltuiasca mai mult. 2014 este un an electoral si guvernantii au promis ca vor face indexari. Inca nu se stie daca pentru pensii ori salarii, mai anunta membrii PMP.

„Premierul iese cu anunturi contradictorii in presa, azi face o delaratie, a doua zi spune ca a gresit, dupa cum am vazut cu totii ca s-a balbait zilele trecute in legatura cu aceste indexari. Grav este insa ca acest lucru nu se intampla pentru prima data, ci tinde sa devina o obisnuinta. Este clar ca in laboratorul electoral, USL-ul inca nu a gasit o formula cu care sa castige electoratul, nici macar la nivel declarativ. Sa nu uitam ca nimeni nu pomeneste nimic despre cresterea alocatiilor pentru copii, de cresterea locurilor de munca, dar nici de noile taxe si impozite pe care intentioneaza sa le impuna. La un singur exemplu ma opresc aici: desi avem printre cele mai mari preturi din Europa la carburanti, Guvernul se gandeste sa introduca o taxa in plus pentru benzina si motorina, pentru a alimenta, spune acesta, «doar fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera». Chiar daca ar fi asa, cu totii stim ca orice crestere a pretului la carburanti atrage dupa sine scumpiri in lant la toate produsele. Cu atitudini de acest fel, in care lipsa de consideratie fata de alegatori a devenit o obisnuinta, cu promisiuni incoerente si lipsite de sustenabilitate, cu o singura metoda de guvernare, cea a trasului presului de sub picioare, sunt convins ca USL si-a dat arama pe fata si a demonstrat ca nu poate fi un partener serios pentru prezentul si viitorul nostru”, a incheiat Mihai Tabuleac, presedintele interimar al Filialei Botosani a PMP.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.